logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony - CD nie działa po czyszczeniu sprężonym powietrzem, co robić?

BARNI_GDYNIA 05 Lut 2006 22:19 1213 0
REKLAMA
  • #1 2265247
    BARNI_GDYNIA
    Poziom 19  
    Ocena: 22
    witam ! dzis stwierdziłem ze odkurze niekture urzadzenia w domu sprezonym powietrzem i jednym z nich była moja wieza firmy sony , no wiec do żeczy... zdjełęm obudowe wieze przeniosłem przedmuchałem całą szczegulnie chodziło mi o przedmuchanie odtwarzacza płyt lasera i jego okolic poniewaz miałem remont w domu i wszedzie mnustwo cekolu..... i laser ostatnio juz czasem płyty niewykrywał ,,, przyniosłem ja spowrotem włączam zeby sprawdzic czy wszystko jest ok przed założeniem obudowy a tu nagle po włozeniu płyty pokazuje mi ze jej nie ma ( wieza ma wysuwany talerz na 3 płyty ) laser ma taki mechanizm LOCK ktury wyglada w ten sposób ze jest zaślepka i po wcisnieciu dwuch pewnych klawiszy w wiezy zakrywa ona soczewke lasera , ten mechanizm jak opisano w instrukcji słuzy do bezpiecznego przenoszenia wiezy zeby nie uszkodzic lasera , wiec pomyslaęłm ze cos z tym mechanizemm jej pomieszane ale po włozeniu płyty laser pracuje góra dół płyta sie NIE kręci i po parunastu sekundach talerz z płytami obraca sie na nastepny dysk i tez go nie wykrywa po czym talerz sie wysuwa z wiezy i na ekraniku pisze NO DISC nie wiem co sie z nią stało laser wyglada na cały bo wymontowałęm go z wiezy z całym panelem zeby go obejrzec czy jest w jednym kawałku czy sie nie uszkodził wieza ma juz około 5 lat nie wiem prosziłbym o pomoc co sprawdzic w technice cyfrowej nowoczesnych wiezach jestem noga.... pozdrawiam :)
  • REKLAMA
REKLAMA