logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić oprogramowanie WIWA HD238 po przerwanym programowaniu?

amadeosfather 05 Lut 2006 23:05 2272 4
REKLAMA
  • #1 2265458
    amadeosfather
    Poziom 12  
    Witam !!
    Mam spory kłopot !! Zostawiełem CD z softem do WIWY na "górze" i znalazło się w DVD . Problem w tym że programowanie zostało przerwane i odtwarzacz teraz tylko piszczy a tacka się nie domyka. Czy ktoś wie jak zaprogramować odtwarzacz ?? Model WIWA HD238.
    POZDROWIENIA
  • REKLAMA
  • #2 2402166
    sonec
    Poziom 12  
    Mam to samo. Pamięć 29LV800BE i taki układ EtronTech a na procesorze po środku płytki naklejony radiator i nie można odczytać oznaczeń. Znalazłem cos takiego do innego ale może ktoś nam pomoże przypasować to do wiwy. [ Należy jedynie wykonać kabel (nie jest bardzo skomplikowany, pierwszy lepszy elektronik potrafi wykonać taki kabelek) i można za jego pomocą wgrać oprogramowanie nawet do całkiem martwego odtwarzacza. :DPełna instrukcja jak wykonać kabel i jak wgrać przez niego oprogramowanie znajduje się na stronie.

http://pioneer.razorpoint.pl/instrukcje.html pod linkiem "Martwy pioneek" ]
    :D
  • REKLAMA
  • #3 2419546
    sonec
    Poziom 12  
    Dołanczam fotki ale takich oznaczeń nie widze +Vcc, Rx, Tx,GND, moze ktoś nam podpowie.
    Załączniki:
    • Jak naprawić oprogramowanie WIWA HD238 po przerwanym programowaniu? wiwa HD238.JPG (992.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2514673
    sonec
    Poziom 12  
    Widze ze te wiwy to jednorazówki skoro nie mozna wgrywac kabelkiem oprogramowania. Lutownica odpada jes za durza na zabawe z pamięcią.
    A do jakich DVD mozna wgrywac oczywiśćie kabelkiem prosze o rade.
  • #5 2909587
    amadeosfather
    Poziom 12  
    Problem nie został rozwiązany na forum , ale bez problemowo rozwiązał go serwis . Wymienili sofcik naprawili napęd (ponoć się uszkodził) i wszystko za Free .
    POZDRAWIAM I CZAS ZAKOŃCZYĆ TEMACIK
REKLAMA