logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Amica PA 5580A5XX - hałas przy wirowaniu, możliwy problem z amortyzatorem

kisior 06 Lut 2006 22:52 5771 4
REKLAMA
  • #1 2269573
    kisior
    Poziom 2  
    Mam problem z moją pralką, ponieważ na wysokich obrotach odwirowywania robi straszny hałas, najprawdopodobniej na lewym amortyzatorze (odgłos podobny do walenia młotem pneumatycznym). Więcej oznak nie zauważyłam (typu przemieszczanie się, wyłączanie, lub kod usterki) ...czy mam wezwać serwis, czy mogę sobie jakoś z tym poradzić we własnym zakresie.
  • REKLAMA
  • #2 2269751
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2269813
    kisior
    Poziom 2  
    Niedawno zaczęła tak głośno pracować a jej maksymalna prędkość to 800 obr/min, teraz to wręcz nie da się wytrzymać hałasu, który się z niej wydobywa.
  • REKLAMA
  • #4 2270163
    mirko66b
    Poziom 29  
    Ocena: 45
    Częstą przyczyną głośnej pracy pralek są fiszbiny(ha ha ha śmieszne ,ale prawdziwe). Jeśli taki drut wejdzie do odpływu zbiornika wody i postawi się sztorcem ociera się o bęben pralki. Im wyższe obroty tym większy hałas.

Dodano po 2 [minuty]:

Spróbuj ręcznie pokręcić pusty bęben i słuchaj czy coś słychać. Dodatkowe wyjaśnienie- fiszbina to drut w damskich stanikach. Pozdrawiam.
  • #5 2270394
    dartomis
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Sprawdź amortyzatory i łożyska
REKLAMA