logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica Comfort Plus 1200 - hałas przy wirowaniu, co może być przyczyną?

scunek 09 Paź 2006 20:34 6293 4
REKLAMA
  • #1 3101325
    scunek
    Poziom 2  
    Witam mam problem z pralka ta co w temacie została kupiona 1.5 miesiaca temu w polsce a ja niestety jestem za granicą i niewiem czy pralke wysyłać do polski na gwarancje czy moze to jakis mały problem który da sie wyeliminować otóż niedawno pralka zaczeła hałasować przy praniu taki hałas szurania [przy kręceniu ręką bębna tez występuje w obie strony] postanowilem ją odłonczyć i nieuzywać po kilku dniach zakręciłem ręką znowu i nic niebylo wszytko ustapiło podłaczyłem pralke nastawilem na 700 obrotów na sucho i włączyłem nic niebylo zadnego niechcianego odgłosu wszytko ok. Nastepnie popstanowilem wlozyc do pralki troche mokrych ciuchów i nastawiłem na 1000 obrotów i nagle przy gdzies niewiem moze 600-700 obrotach jak pralka dalej sie rozpędzała problem znowu sie pojawił. Dość głośne szuranie. Czym moze to być spowodowane.
  • REKLAMA
  • #2 3101346
    elektro-dom
    Poziom 23  
    Ocena: 299
    Albo coś dostało się pomiędzy bęben a kocioł, albo do wymiany łożyskowanie bębna (choć wątpię).
    Najpierw sprawdź to pierwsze.
  • REKLAMA
  • #3 3101353
    asdasd11
    Poziom 22  
    Ocena: 150
    Coś wpadło między zbiornik a bęben, często jest to fiszbin od damskiej bielizny.
  • REKLAMA
  • #4 3103091
    rangi
    Poziom 18  
    Ocena: 103
    Amica ma serwisy rownież za granicą, dowiedz się w centrum serwisowym 0801801800 lub http://www.amica.com.pl/strony/?pageID=73 lepiej się upewnij zanim zabierzesz się donaprwy, albo latarka i głowa do bebna, najcześciej fiszbina zatrzymuje sie w okolicach grzałki , zobaczysz :D grzałka na dole !!! Stawiam na łożyska, wymieniałem już po tygodniowym używaniu :D Wszystko się może zdażyć. Powodzenia
  • #5 7219522
    m_tomaszek
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    proponuje wymienić łożyska i zimering :)

Moderowany przez mrhari:

Regulamin 13

REKLAMA