logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DWL900AP+ ver:.C2 zrywa połączenie co jakieieś 60-90sec

kozi__jones 07 Lut 2006 17:35 1127 4
REKLAMA
  • #1 2272214
    kozi__jones
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Podłączyłem sobie neta radiowo poprzez D-Linka DWL900AP+ ver:.C2 (oczywiście jako klient) i szlag mnie trafił jak zobaczyłem jak często zostają zrywane połączenia. Nie dłużej jak po 2 min zostaje zerwane połączenie z AP udostępniającym neta i dopiero po jakimś czasie na nowo sie łączy, chwila i znowu sie rozłącza :(
    Wie ktoś, co może być powodem ?
    Odległości są niewielkie jakieś 200-300m, porządne anteny, instalacja na pewno nie stanowi problemu, coś jest ze sprzętem ale co ? Jak jest połączenie wszystko jest ok bardzo stabilnie działa ale na krótko.

Regulamin punkt 3.1.13 obowiązuje wszystkich, post poprawiłem po koledze bo aż oczy bolały. W dobie słowników w przeglądarkach proszę pisać poprawną polszczyzną - dostępny jest przycisk pisownia.
    Regulamin 3.1.15 - brak wymaganych danych do rozwiązania problemów - czy szyfrowane połączenie, jaka siła sygnału, jakie anteny. Może jakieś logi z AP dałoby się wyłuskać?. [piterus99]
  • REKLAMA
  • #2 2273758
    Kamil_KJM
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Sprawdź na innej karcie, może pomoże.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2277823
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Ma 2 takie ap jako klient jest tak samo, w logach tych apc co rowny odstep czasu jest rozlaczenie i polaczenie, ale to w niczym nie przeszkadza w pracy sieci, dlinki widac sie tak lacza wiec ni ema co dlubac .
REKLAMA