Niestety nie wchodzi w ten sposób. Wyłącznikiem głównym załącza się tylko do stanu Stby bez względu na to czy czy przycisk PC jest wciśnięty czy nie. Chyba że to nie ten pilot bo mam zamiennik TP711.
Górę obrazu mam trochę wyciągniętą, logo TVP dochodzi prawie do górnej krawędzi, ale jak to tyle z tym zachodu to chyba dam sobie z .tym spokój. Przypuszczam że do tej pory tak chodził bo klient o tym nie wspomniał a ja robiłem w nim przetwornicę. Dzeki wszystkim za chęć pomocy.
✨ Dyskusja dotyczy sposobu wejścia w tryb serwisowy telewizora Grundig T55-730 z chassis CUC7301. Proponowano włączenie telewizora przy jednoczesnym naciśnięciu przycisku P/C na pilocie lub wpisanie kodu 8500 w menu serwisowym. Jednak metoda ta nie działała z zamiennikiem pilota TP711, który wyświetlał numer programu i symbol [->] [E]. Sprawdzono również wyłączenie trybu hotelowego, który był dezaktywowany. Ostatecznie okazało się, że telewizor posiada potencjometry (pr-ki) dostępne po zdjęciu tylnej obudowy chassis, co umożliwia regulację parametrów obrazu, np. korektę górnej krawędzi obrazu. W efekcie regulacje wykonano manualnie na chassis bez konieczności wchodzenia w tryb serwisowy przez pilota. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.