logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Samsung - charczący głośnik, uszkodzone gniazdo, gwarancja?

czarls 08 Lut 2006 12:55 1286 8
REKLAMA
  • #1 2275604
    czarls
    Poziom 11  
    Witam. kupilem jakis tydzien temu nowa wieze samsunga od wczoraj w jednym z glosnikow zaczelo strasznie charczec przelaczylem glosniki i to chyba wina gniazda nie wime jak to sie nazywa jestm zielony w tych sprawach:/ ale to gdzie si epodlacza dwa kabelki od glosnikow chyba jest uszkodzone.wieze jest nowa na gwarancji.czy to co sie stalo obejmuje gwarancja i co sie wlasciwie stalo? bardzo prosze o pomoc i jeszcze raz sory za jezyk jestem laikiem.
  • REKLAMA
  • #2 2275635
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2311
    Witam
    I tak i nie, jak powstało uszkodzenie mechaniczne to może być problem, jak przerwa na lutach - druk, to winno to być uwzględnione.
    Nie mniej, odradzam rozbieranie - utrata warunków gwarancji :P
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #3 2275757
    czarls
    Poziom 11  
    hehe juz chyba wiem od czego to.. brat ostatnio podlaczyl do tego wejscia wzmacniacz a do wzmacniacza 120 w kolumne i sie nie przyznal to pewnie dlatego...a ile by to kosztowalo?
  • #4 2275845
    _PREDATOR_

Jak będziesz cocho siedział zgłaszając usterkę jako gwarancyjną, to może nic nie będzie kosztowało :P
    Nie podałeś modelu sprzętu i nie wiadomo jaka tam 'siedzi' końcówka mocy (no i nie wiem czy jest dostępny taki schemat).
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #5 2275934
    czarls
    Poziom 11  
    wieza to samsung max-ZS530 heh nie wiem co to schemat nawet :/ ale chyba oddam im te wieze nie bedzie jej miesiac a po miesiacu kaza mi zaplacic:/ ehh
  • #6 2275991
    _PREDATOR_

Naprawa gwarancyjna winna być wykonana max. do 14 dni :D
    Ooo, to może nie zaglądaj do środka, jak chcesz szybko, to oddaj do dobrego serwisu - odpłatnie, ale pamiętaj o możliwości utraty warunków gwarancji.
    Konto firmowe:
    ELMAX
  • #7 2302035
    czarls
    Poziom 11  
    a ile to moze kosztowac...? :/ juz moj brat zagladal do srodka i po srubkach widac ze ktos ja rozkrecal:/
  • #8 2302062
    _PREDATOR_

Na podstawie tego co podajesz nie sposób jest określić kosztów naprawy. Należało by sprawdzić na początek same głośniki i stopień mocy w sprzęcie/ zasilanie/ pomiary.
    Poza tym, nie podałeś modelu sprzętu i nie wiem co tam w końcówce mocy 'siedzi' (czy mam do niej schemat).
    Konto firmowe:
    ELMAX
  • REKLAMA
  • #9 2322718
    czarls
    Poziom 11  
    wieza to samsung max-ZS530 a glosniki sa raczej wpozadku

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił nową wieżę Samsung max-ZS530, która po około tygodniu użytkowania zaczęła charczeć w jednym z głośników. Problem prawdopodobnie wynika z uszkodzonego gniazda, do którego podłączone są kable głośnikowe. Istnieje podejrzenie, że uszkodzenie mogło powstać wskutek podłączenia wzmacniacza o dużej mocy (120 W) do tego wejścia. W przypadku uszkodzeń mechanicznych gwarancja może nie obejmować naprawy, natomiast usterki wynikające z wad fabrycznych powinny być objęte gwarancją. Rozbieranie urządzenia przez osoby nieuprawnione grozi utratą gwarancji. Naprawa gwarancyjna powinna zostać wykonana w ciągu maksymalnie 14 dni od zgłoszenia. Koszt naprawy trudno określić bez dokładnej diagnozy, w tym sprawdzenia głośników, stopnia mocy końcówki mocy i schematów serwisowych. Wskazane jest oddanie wieży do autoryzowanego serwisu, aby zachować warunki gwarancji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA