Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

problem z 'bezpieczne usuwanie sprzetu' + nie dziala skaner

matush89 09 Feb 2006 10:37 1158 3
    matush89
    Level 2  
    Witam
    mam problem z ikonka na pasku zadan (przy zegarku) "bezpieczne usuwanie sprzetu' a w niej umieszczony mam skaner aby go odlaczyc wiem jak tej ikonki sie pozbyc (np ukryc na pasku zadan) ale mam problem bo nie chodzi przez ta ikonke skaner (mustek bearpaw 2448TA)
    chociaz sterowniki i oprogramowanie jest zainstalowanie. Moim zdaniem jest to wina service packa 2 ktorego nie dawno zainstalowalem :]
    Prosze o POMOC
    Dzieki wszystkim z gory :(
    wrkq
    Level 21  
    Raczej wątpię żeby to przez tą ikonkę.
    Jak ci nie działa? Jakieś komunikaty?
    matush89
    Level 2  
    W Panelu sterowania tam gdzie sa skanery aparaty itp. pisze mi taka informacja "nie mozna znaleźc oprogramowania albo skaner nie jest podlaczony" sterowniki sa poproawnie zainstalowanie z plytki + opropgramowanie tez normalnie znajduje skaner windows ale niewiem czemu nie mozna nic zeskanowac zaden przycisk na skanerze nie odpowiada tak jakby byl odlaczony ale jest podlaczony :/
    judoka2
    Level 13  
    Podłączaj skaner zawsze do tego samego gniazda USB sterowniki są przypisane do konkretnego portu. Uruchomienie skanera jest możliwe poprzez dołączony program ULEAD PHOTO EXSPRES 4se z tym że jest oryginalnie w pudełku edycja startowa wszystkich programów i dopiero po zarejestrowaniu w firmie wszystko działa do końca .Można go uruchamiać z OFFISA albo większości programików do edycji grafiki
    Generalnie sam skaner nie działa tylko poprzez jakikolwiek program do edycji grafiki

Dodano po 2 [minuty]:

Podłączaj skaner zawsze do tego samego gniazda USB sterowniki są przypisane do konkretnego portu. Uruchomienie skanera jest możliwe poprzez dołączony program ULEAD PHOTO EXSPRES 4se z tym że jest oryginalnie w pudełku edycja startowa wszystkich programów i dopiero po zarejestrowaniu w firmie wszystko działa do końca .Można go uruchamiać z OFFISA albo większości programików do edycji grafiki
    Generalnie sam skaner nie działa tylko poprzez jakikolwiek program do edycji grafiki