Nie, nie i jeszcze raz nie. Wersja w żaden sposób nie opisuje zawartości pudełka, a sposób dystrybucji.
Box to jest produkt zapakowany przez producenta, że tak powiem fabrycznie - czyli tak jak zjechał z linii produkcyjnej, tak masz go w chwili zakupu i obowiązuje Cię gwarancja producenta.
OEM - produkt na licencji, zapakowany przez pośrednika i obowiązuje Cię gwarancja sklepu, czyli serwisuje to powiedzmy komputronik, a nie intel
Zawartość pudełka może być biedniejsza lub bogatsza w każdej z wersji. OEM z racji na to, że zazwyczaj jest mniej atrakcyjny, ze względu na to, że to jest tylko licencja, nie bezpośredni producent - często jest pakowany w uboższej wersji, aby zbić cenę, ale nie jest to regułą, równie dobrze może być to fizycznie to samo pudełko jakie dał producent, a jedyne oklejone logo pośrednika. Może też zawierać o wiele więcej, niż producent tam wsadził w fabryce...
BULK - tutaj jest jeszcze inaczej, bo technicznie rzecz biorąc, że tak powiem z definicji - to produkt nie przygotowany do sprzedaży - najczęściej z wystawy, często bez fabrycznego opakowania, często z krótszą gwarancją, a na pewno zawsze tańszy. Ja dla przykładu kupiłem nie tak dawno tańszy o jakieś 10% napęd BR BULK - bo stał on nie tyle na wystawie, co był częścią komputera, który się sprzedał bez napędu dla obniżenia ceny zestawu. I generalnie mięli nawet na magazynie fabryczne pudełko i gwarancję dostałem pełne 2 lata, jak w przypadku zwykłego boxa.
Aha - i BULK może być zarówno OEMem, jak i boxem.