logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C62 - ciche dzwonki i słaby dzwiek z sluchawki

hytrus2 09 Lut 2006 18:31 1260 7
REKLAMA
  • #1 2281358
    hytrus2
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam.
    Mam telefon siemens c62 i niedawno pojawil mi sie problem.
    Dzwonki w nim sa bardzo ciche i dodatkowo jak ktos dzwoni to bardzo slabo go slychac.
    Napewno nie jest to wina głosniczków.Zostały wymienione. Co robic?
  • REKLAMA
  • #2 2632041
    Miras80
    Poziom 2  
    mam podobny problem. Ciche dzwonki z tym, że w głosniczku już nic nie słychać. Żeby rozmawiać trzeba przełaczać na głośnomówiący. głośniczki wymieniałem i nic.. :( Dołączam się z prośbą o pomoc!
  • REKLAMA
  • #3 2632219
    malywładzio
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    sprawdź czy jest dobrze przyklejony i mocno przylega uszczelka, i dobrze (acz z wyczuciem) skręć obudowę
  • REKLAMA
  • #4 2636255
    Miras80
    Poziom 2  
    Doleganie do uszczelki i styków głośniczka do płytki jest OK. Podczas próby rozmowy w głośniczku słychać taki głuchy pisk, nie wiem jak to dokładniej opisać. (Pisk jest poddobny np. do tego gdy wyjdziemy nagle z głośnego pomieszczenia do całkiem wyciszonego-może to będzie jakaś wskazówka)
  • REKLAMA
  • #5 2636804
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Grzanie hot'em układu odpowiedzialnego za dźwięk, powinno pomóc. Ewentualnie wymiana na nowy. Sprawdził bym też przejście ścieżek głośniczka.
  • #6 2714909
    Miras80
    Poziom 2  
    Wymiana układu odpowiedzialnego za dzwięk pomogła :D
  • #7 2724961
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    panowie który to układ jakie ma oznaczenie? bo niemam serwisówki a mam identyczny problem
  • #8 2727480
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Nie mam takiej płyty teraz na stanie, ale z tego co pamiętem to ten układzik znajduje się na dole płyty po lewej stronie. Rozmiar gdzieś 5x5mm.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada telefon Siemens C62 z problemem bardzo cichych dzwonków oraz słabego dźwięku w słuchawce podczas rozmowy. Głośniczki zostały już wymienione, jednak problem pozostał. Inni użytkownicy zgłaszają podobne objawy, w tym całkowity brak dźwięku w głośniczku i konieczność korzystania z trybu głośnomówiącego. Zalecane jest sprawdzenie prawidłowego przylegania uszczelki oraz dokładne skręcenie obudowy. W trakcie rozmowy słychać charakterystyczny głuchy pisk, co może wskazywać na uszkodzenie układu odpowiedzialnego za dźwięk. Proponowane rozwiązania to podgrzanie (grzanie hot'em) tego układu lub jego wymiana. Wymiana układu dźwiękowego potwierdziła skuteczność naprawy. Układ ten znajduje się na dolnej części płyty głównej po lewej stronie, ma rozmiar około 5x5 mm.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA