logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

potrzebuję program uniwersalny do podłączenia komórki do usb

szandorek 09 Lut 2006 19:44 2846 8
REKLAMA
  • #1 2281676
    szandorek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    mam lg 3310 potrzebuję programik do obsługi na usb
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2281847
    szandorek
    Poziom 11  
    to jest tylko link ale niema oprogramowania zresztą producent ma tylko na com
  • #4 2281866
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    PROGRAM SIE NAZYWA # LG Contents Bank # MOZNA W NIM JEDYNIE ŚCIĄGNĄĆ FOTKI Z APARATU I WYMIENIĆ ZDJĘCIA I MUZYKĘ ...

MOZNA GO TEŻ ŚCIĄGNĄĆ Z POLSKIEJ STRONY PRODUCENTA : http://pl.lge.com/products/mobile/mobil/sidem...1&parentId=07&gcscId=TAD¶mModelCode=C3310

NATOMIAST DO WGRYWANIA GIER JAVA MOZNA SIĘ POSŁUŻYĆ PROGRAMEM CHYBA DO TELEFONU G7100 ALE JAK UDA MI SIĘ ZAINSTALOWAĆ KABEL TO NAPISZĘ BO MI NP. UDAŁO SIĘ WGRAĆ GRĘ RAYMAN I TETRISA.

Jeszcze jedno LG Contens Bank można wgrywać Javę. Trzeba przeedytować plik .ini a w nim "Java=N" trzeba N zamienić na "Y" (duże Y). Pojawi się filiżaneczka w meni i gry nasze.
  • REKLAMA
  • #5 2283658
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    szandorek napisał:
    to jest tylko link ale niema oprogramowania zresztą producent ma tylko na com

Jak nie ma oprogramowania :?:
    Pisałeś że potrzebujesz programik więc masz programik, co jeszcze mogę dla Ciebie zrobić :?: Podaj adres to przyjadę ściągnę ten program i zainstaluję Ci :D
  • #6 2284873
    szandorek
    Poziom 11  
    spoko na tyle jestem kumaty dzięki jeżeli mi się uda a jak nie zmienię komórkę żartowałem
  • #7 2287198
    szandorek
    Poziom 11  
    no tak ale ten program jest na com 1 lub com 2 a nie usb oco w tym chodzi
  • REKLAMA
  • #8 2288496
    szandorek
    Poziom 11  
    program jest na com 1 com 2 a telefon jest podłaczony na com3(USB) jak to znienić[/code]
  • #9 2586234
    andrekk25
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    program lg conntents bank działa i na com i na usb tyle ze nie odnajdzie portu usb jesli kabel jest zainstalowany na com!!! W wiekszosci sterowników do kabla usb podczas instalacji kabla jest opcja ustawiania portu dla kabla ale każdy nie patrzy tylko klika dalej i dalej a potem trudno to ustawic-znany problem! Osobiscie znam klikanascie takich przypadków.Jesli natomiast faktycznie nie ma usb w programie musi działac pod com3 ale jak ktos kupuje kabel za 9 zł to nic dziwnego ja polecam kabel FOOF za 25 zł dziala bezbłędnie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Do obsługi telefonu LG 3310 przez USB zalecany jest program LG Contents Bank, dostępny na polskiej stronie producenta. Program umożliwia pobieranie zdjęć z aparatu, wymianę zdjęć i muzyki oraz wgrywanie aplikacji Java po modyfikacji pliku .ini (zmiana parametru "Java=N" na "Java=Y"). Problemem jest rozpoznawanie portu USB przez program, który standardowo obsługuje porty COM1 i COM2, podczas gdy kabel USB może być przypisany do COM3 lub innego portu. Rozwiązaniem jest odpowiednia konfiguracja sterowników kabla USB, które często pozwalają na wybór portu podczas instalacji. Zaleca się używanie kabli USB wyższej jakości, np. kabel FOOF, który działa stabilnie i poprawnie rozpoznaje port USB. Ta konfiguracja pozwala na prawidłową komunikację telefonu LG 3310 z komputerem przez USB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA