logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinFast 2000XP Expert - problem z zapamietywaniem programow

artdarek 10 Lut 2006 09:52 1530 3
REKLAMA
  • #1 2283805
    artdarek
    Poziom 2  
    Posiadam od 2 dni kartę Leadtek WinFast 2000XP Expert - mam problem z zapisywaniem listy wyszukanych kanałów.

Tuner znajduje mi wszystkie polskie stacje (Trwa to dobre kilka minut ale wkoncu pojawia sie lista 19-20 stacji w ktorych 10 jest idealnej jakosci) i moge je oglądać jednak po wylaczeniu programu lub po restarcie kompa już nie. Lista kanalow i czestotliwosci są ale wszedzie sa niebieskie ekraniki zamiast obrazu. Co może być przyczyną i jak temu zaradzić?
  • REKLAMA
  • #2 2283856
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2284215
    artdarek
    Poziom 2  
    Plyta głowna Epox 8rDa+ (o ile dobrze pamietam symbol:>)
    512 mb ram
    AMD Sempron 2200+
    GeForce FX5200

Dziwna sprawa z tymi zanikajacymi kanalami, wyszukuje ladnie, i dziala az do momentu wylaczenia programu, po ponownym odpaleniu juz sa tylko niebieskie ekraniki i za chiny nic ponownie nie znajdzie (musze robic restart i dopiero wetdy jest szansa na ponowne odnalezienie tych stacji)...

aha dzieje sie tak przy tym specjalnym wyszukiwaniu (teraz nie pamietam nazwy tej opcji bo jestem w pracy i nie mam jak sprawdzic), czyli zaznaczam te 2 checkboxy i naciskam przycisk search (wtedy na liscie krajow przeskakuje na opcje 'custom costam')...

bo te kanaly z listy z krajami to dzialają ok. tylko ze np w Polsce nie ma wszystkich stacji, brakuje polsatu i TVP1,2, i zeby je meic musze zmieniac np. na jakis Afganistan, no ale wwetdy nie ma np TVN'u itd :>
  • #4 2284342
    pawciupag
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Robisz dobrze. Z listy krajów można wybrać Polska i odpowiedni system, ale tam nie ma wszystkich kanałów. Należy tak jak robiłeś dać skanowanie z opcją adaptive i auto tune. Chwilę trwa. U mnie na kablówce UPC znajduje 62 stacje. Jak skanowanie zakończy się bedziesz mial liste stacji. Na poczatek nic nie zmieniaj, jesli jest tak jak mowisz ze po zamknieciu i ponownym uruchomieniu Winfast Tv nie ma tych stacji, to nalezy odinstalowac i zainstalowac najnowszy program WinFast PRV 3.0.10.79. Ma on pare nowych funkcji (wpisywanie nowych częstotliwości i ich zmiane) http://www.leadtek.com.tw/eng/support/download.asp?downlineid=67&downline=WinFast%20TV2000%20XP%20Expert/WinFast%20DV2000 - ściąganie trwa długo. Jeśli to nie pomoże zainstaluj też nowe sterowniki z tej strony.
REKLAMA