logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować PIN2 i kod aparatu w Siemens A65?

ro7 11 Lut 2006 00:20 1509 3
REKLAMA
  • #1 2287562
    ro7
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam !
    Właśnie nabyłem używanego Siemensa - A65. Problem jest taki, że jego poprzedni właściciel - (a raczej właścicielka :D), nie pamiętają kodów - przede wszystkim telefonu, oraz PIN oraz PIN2.
    O ile z kodem PIN już sobie poradziłem - to nie mam PUK2 koniecznego do odblokowania PIN2 (bo już wykorzystalem wszystkie próby). Ponoć takie coś można uzyskać na Infolinii operatora ? Albo jakoś inaczej to obejść ?

Kolejny problem to kod aparatu - ponoć w Niokiach są na to jakieś "złote środki" - a w Siemensach ?
    Czy pozostaje mi tylko infolinia producenta ? Mam do niego papiery więc może by mi pomogli ?
    Ale oczywiście przede wszystkim liczę na pomoc szanownych specjalistów z Forum.
    Dodam jeszcze tylko, że mam telefon pre-paid - ORANGE GO (ma simlocka i jeszcze gwarancję, więc wyboru nie było za dużego).

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc !
  • REKLAMA
  • #2 2287854
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2087
    Kod puk podadzą na infolini o ile karta była zarejestrowana. Kod aparatu usuniesz tylko poprzez odczytanie go np. martechem lub usunięcie simlocka. Polecam udanie się do komisu i za 25zł. załatwią Twoje problemy na poczekaniu.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2388809
    robofix100
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Dzwoniłem do serwisu Siemensa w sprawie zdjęcia blokady telefonu. U nich w serwisie ta usługa kosztuje 50 zł - chodziło o AX72
REKLAMA