logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak obliczyć ilość zwoi na rdzeń ferrytowy E65 3C90 dla 50 kHz?

Adam940 11 Lut 2006 16:34 1775 1
REKLAMA
  • #1 2289674
    Adam940
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam!!
    Może wiecie jak wyliczyć ilość zwoi które trzeba nazwoić na rdzeń ferrytowy??
    Np. Mam rdzeń ferrytowy np. E65 z materiału np. 3C90 i chce wykonać trafo które będzie zasilane z full bridga mosfet i mam częstotliwość np. 50 kHz przy której to trafo ma pracować. Jak wyliczyć V/zw. Może znacie jakiś fajny wzór ktory rozwiąże ten problem?? Jak sprawa wygląda ze składaniem rdzeni?? Dotąd trafa nazwajałem na oko i działało całkiem nieźle(z praktyki wiedziałem mniejwięcej ile) ale tym razem chciałbym perfekcyjnie dobrać ilość zwoi!!

A tak mimochodem to potrzebne mi to do budowy amatorskiej spawarki na razie konwencjonalnej a póżniej może MIG a może nawet TIG ale z tym ostatnim będzie problem bo uchwytu są kosztowne a poza tym sakąd tanio wytrzasnąć argon??:cry:
  • REKLAMA
  • #2 2513669
    Krastek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    zapytaj -Roman- a, on odpowiedział na moje pytanie, które było podobnej treści. Niestety nie podał mi jescze wzorów, więc ja niestety nie pomogę:(
REKLAMA