logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakim programem łatwo przenieść stronę www na inny serwer? Opinie o CUTE FTP

darek-stasiak 12 Lut 2006 20:53 972 6
REKLAMA
  • #1 2294882
    darek-stasiak
    Poziom 24  
    Ocena: 77
    Czym skopiować stronę www z serwera na inny serwer? Co sądzicie o programie" CUTE" podobno on przerzuca dotąd dokąd nie skończy pracy?czyli nie przerzuci "całości".Zależy mi na tym ,aby to był program prosty i możliwie po polsku;nigdy tego nie robiłem...
  • REKLAMA
  • #2 2294987
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    zwylkym TOTAL Commanderem

Wciskasz Ctrl+F .. konfigurujesz 1 serwer
    przechodzisz do drugiego okienka .. robisz to samo czyki konfigurujesz 2-gi serwer ... potem w jednym nawiazujesz polaczenie z 1 serwerer a w drugim z 2 serwerem ... i mozesz sobie kopiowac/przenosic do woli

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2295350
    filip1331
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Nie wspomniałeś czy strona jest oparta na HTML czy PHP i czy wykorzystuje Mysql! Jest to bardzo ważne!
    Jeżeli przenosisz stronę z treścią HTML to mogą wystąpić problemy z odnośnikami!
    Natomiast z wykorzystaniem MySql czyli także PHP musisz pozmieniać parę rzeczy. Bo np. localhost nie będzie już działał! :)
  • REKLAMA
  • #4 2295382
    darek-stasiak
    Poziom 24  
    Stronajest w HTML-u
  • #5 2295499
    filip1331
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    No to Total Comander i do roboty! Tak jak wspomniał kolega powyżej! :)
    I gdyby były problemy z funkjonowaniem stronki to pisz! :)
  • REKLAMA
  • #6 2329206
    darek-stasiak
    Poziom 24  
    Żeby strona zaczęła chodzić należy wrzucić plik główny index.html.Jak to zrobić? Czy strona skopiowana do kompa z innego serwera za pomocą Total Commandera i wrzucona na inny serwer ma tem plik główny?Czy należy go stworzyć?
  • #7 2340035
    darek-stasiak
    Poziom 24  
    Stronę skopiowełem i przerzuciłem w całości ; jest OK.

Podsumowanie tematu

✨ Do przeniesienia strony www opartej na HTML z jednego serwera na inny polecany jest program Total Commander, który umożliwia jednoczesne połączenie z dwoma serwerami i kopiowanie plików między nimi. W przypadku stron statycznych HTML ważne jest, aby skopiować wszystkie pliki, w tym plik główny index.html, który jest niezbędny do poprawnego działania strony na nowym serwerze. Program CUTE FTP został wspomniany, jednak nie ma szczegółowych opinii na jego temat; natomiast Total Commander jest uznawany za prosty i skuteczny w tym zastosowaniu. Przy przenoszeniu stron wykorzystujących PHP i MySQL należy dodatkowo uwzględnić zmiany w konfiguracji, np. adresy baz danych, ale w przypadku samego HTML wystarczy pełne skopiowanie plików.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA