logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki system TV satelitarnej umożliwia darmowy odbiór?...

Lukashh 12 Lut 2006 21:17 19335 18
REKLAMA
  • #1 2295019
    Lukashh
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Nie mam zielonego pojęcia o telewizji satelitarnej a chcę ojcu zainstalować
    jakiś system TV, ponieważ mieszka on poza miastem więc - nie ma tam tv kablowej.

Na razie jest tam antena analogowa i tależ tv satelitarnej analogowej
    wraz z beznadziejnym dekoderem FERGUSON SQ100.

Jest tylko pare programów:

Na antenie analogowej odbiera:
    1.TVP1
    2.TVP2
    3.TVP3
    4.TV4
    5.POLSAT
    6.TVN
    7.TV PLUS

Na satelicie i odbiorniku tv sat analogowej :
    1.DUNA
    2.BBC World

i jeszcze pare obcojezycznych programow - włoskich.

Zależy mi aby były tam odbierane programy takie jak :

Wszystkie Discovery, National Geografic, Planette, Travel and living.

I inne polskojezyczne.

Jaki system TV satelitarnej umożliwia darmowy odbiór tych programów
    i co musiałbym kupić do ich odbioru.

Chciałbym odbierać te programy za free, jeśli nie da się tak bede zmuszony do zakupu cyfry +.

Proszę o porade.

[/url]
  • REKLAMA
  • #2 2295063
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    Lukashh napisał:

Jaki system TV satelitarnej umożliwia darmowy odbiór tych programów
    i co musiałbym kupić do ich odbioru.

Chciałbym odbierać te programy za free, jeśli nie da się tak bede zmuszony do zakupu cyfry +.
    [/url]

nie ma takiej mozliwosci zeby odbierac te kanaly za free, pozostaje jedynie oferta cyfry+ albo cyfrowego polsatu, przejzyj oferty, i wybierz cos odpowiedniego. Pozostaje abonament
  • REKLAMA
  • #3 2295107
    Polmaster
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Tak jak kolega napisał na dzień dzisiejszy nie ma możliwości oglądania Pay-tv za free bynajmniej z polską platformą.Pozostaje abonament lub platforma obcojęzyczna lub trzecie rozwiązanie to Sharing i pełny pakiecik C+ ale to raczej nie dla ojca bo jest potrzebny stały dostęp do internetu.Pozostaje najprostsze rozwiązanie dla ojca odpowiednio dobrany pakiet w C+ lub Polsacie.Pozdro!!!

-------------------------------------

HEVET 800 ASTRA+HB
  • REKLAMA
  • #5 2295152
    Polmaster
    Poziom 13  
    Daję Ci kolego linka do platformy polsatu popatrz sobie tutaj http://cyfrowypolsat.pl i zdecydujesz czy wybrać C+ czy P2C.Pozdrawiam!!!Myślę że temat można przeznaczyć do zamknięcia.

------------------------------------

HEVET 800 ASTRA+HB
  • #6 2295165
    Lukashh
    Poziom 16  
    Dzięki Wam za informacje :)

Pozdrawiam:D
  • #8 2295330
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2931
    Lub kup zwykły dakoder cyfrowy i kenwenter i oglądaj ok 300 programów za free z Hotdirda w tym 14 polskich.
  • #9 2295410
    Polmaster
    Poziom 13  
    Kupno dekodera do edukacyjnego oglądania Pay-tv to niezły pomysł ale co do kanałów polsko-języcznych to narazie są ale nie ma nic ciekawego bo żadna polska platforma nie idzie za free poza C+ w sharingu.Ale pomysł dobry pozostaje dobranie dobrego tunera.Pozdro!!!

-------------------------------------

HEVET 800 ASTRA+HB
  • #10 2313381
    Lukashh
    Poziom 16  
    Witam ponownie ;)

Zadzwonili do mnie z Cyfry. I troche mnie wystraszyli z koszami dodatkowymi.

Tzn. :

1.Aktywacja karty 99 zł
    2.Dekoder od nich (nie pamietam co to było dokładnie) 280 zł
    3.Instalacja ok 150 zł.

Mam pytanie czy taką instalację mógłbym sam przeprowadzić ?

Chodzi o to czy da sie bez problemów tależ nakierować na satelite. Wiem, że to troche dziwnie brzmi bo instalatorzy robią to za pomocą kompasów cyfrowych, ale pare lat wczesniej miałem już cyfre i wiem dobrze gdzie był tależ zainstalowany.

Co myślicie o tym?

Najwyzej jak zainstaluje i bedą duże zakłócenia to wtedy zadzwonie po instalatora i im zaplace, chociaż nie chce tego robić bo co tam instalować.
    Wszystko - kabel i uchwyt do tależa jest zainstalowane jak kiedyś - wystarczy kabel podłączyć do nowego tależa i go przykrecić do uchwytu no i odpowiednio nakierować - na końcu zaprowgramować dekoder.

Dodano po 2 [minuty]:

Aha i jeszcze jedno pytanie - jaki polecacie dekoder do cyfry do 250 zł ?
  • #11 2313912
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Antene ustawisz sam bez problemu.Jeżeli masz tuner analogowy to ustawisz HB za pomocą analoga a potem tylko podmienisz dekoder.
  • #12 2314135
    polls
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    do 250 to raczej nie znjdziesz dekodera chyba ze uda ci sie kupic philips 3010 za 300 kupisz Ferguson DF-6000 CR a za 330 kupisz AF-6318CR roznica po miedzy pierwszym a drugim to ten drugi posiada 4 cyfrowy wyswietlacz i modulator dodatkowo oba przepuszczaja uprawniania na karte
  • REKLAMA
  • #15 2314652
    iop_2
    Poziom 11  
    Wszystko sie da ;) tylko ze nie nie wolno igrac z prawem bo reka sprawiedliwosci cie dosiegnie ;). A posiadanie za darmo czegos co jest plantne z przeznaczenia jest nielegalne...
    Pozdrawiam
  • #16 2314830
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    no dobra panowie.nie powiedzieliscie mu o zwyklym ferdku co za 200zl kupi bez problemu.ta maszyna jest bardzo edukacyjna.w tej chwili dzialaja edukacyjnie wszystkie z D+.tak jeszcze podam ze polsat dziala,ale nol public.ja to mam.dostalem to od kuzyna z hiszpani.chcialem zgrac softa,a tu dupa zimna.dawno bym to zaladowal na jakis uplad.dziwi mnie to ze kluczy nie zminiaja,bo od 3 miechow swieci.przypuszczam ze niebawem pojawi sie jakis fix na "polszmat"jak ktos ma sposob na odczyt softu to dajcie znac.zwykle standarowe programy zawodza,temat mam w jednym palcu.ostatnio bawilem sie jtagiem i znow nie dalo rady.flesz idzie ok.ale sam soft to error.pozdro
  • #17 2315629
    neo_plonsk
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    ja tez jestem poczatkujacy ostatnio ktos mi powiedzial ze jesli mam internet i dekoder moge odbierac za darmo tv. Jest taka mozliwosc czy pozostaje mi pogratuloac wiedzy znajomemu ?
  • #18 2315831
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    kriss51 napisał:
    no dobra panowie.nie powiedzieliscie mu o zwyklym ferdku co za 200zl kupi bez problemu.ta maszyna jest bardzo edukacyjna.w tej chwili dzialaja edukacyjnie wszystkie z D+.

co komu po D+?! bez dobrej znajomosci jezykow, to mozna sobie popatrzec na obraz ;) tu chodzi o polskie kanaly!

kriss51 napisał:

tak jeszcze podam ze polsat dziala,ale nol public.ja to mam.dostalem to od kuzyna z hiszpani.chcialem zgrac softa,a tu D... zimna....

jasne ;) lepiej nie bede mowil co ja mam........
    kriss51 napisał:

....temat mam w jednym palcu....

widocznie wszystko za malo.... :]

neo_plonsk napisał:
    ....jesli mam internet i dekoder moge odbierac za darmo tv. Jest taka mozliwosc czy pozostaje mi pogratuloac wiedzy znajomemu ?

mozliwosc jest, ale nie za darmo[przewaznie], i nie wszystkie dekodery z tym chodza, nazywa sie to sharing, bylo juz pisane o tym
  • #19 2320629
    kamatsu
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    kriss51 napisał:
    polsat dziala,ale nol public.

hehe, sciemniasz
    mnie działa c+ edukacyjnie, trzeba miec oryginalna karte z odpowiednim numerem seryjnym i przeprowadzic pare modifikacji.

Wiem że kudelski oficjalnie sie przyznal ze jego system zostal zlamany (czyli polsat tez). Polsatowcow znow czeka wymiana kart.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat odbioru darmowej telewizji satelitarnej z polskimi i zagranicznymi kanałami, w tym Discovery, National Geographic, Planete i Travel & Living. Uczestnicy zgodnie stwierdzili, że obecnie nie ma legalnej możliwości odbioru tych kanałów za darmo na polskich platformach satelitarnych, takich jak Cyfra+ czy Polsat Cyfrowy, bez wykupienia abonamentu. Alternatywą jest zakup pakietu abonamentowego lub korzystanie z platform zagranicznych, jednak wymaga to stałego dostępu do internetu i jest mniej praktyczne dla użytkownika starszego. Wskazano, że można samodzielnie ustawić antenę satelitarną, zwłaszcza jeśli jest już zainstalowany talerz i kabel, co pozwala na obniżenie kosztów instalacji. Wśród polecanych dekoderów do odbioru cyfrowego wymieniono modele Ferguson (SQ100, DF-6000 CR, AF-6318 CR) oraz Philips 3010, z uwzględnieniem ich cen i funkcji takich jak wyświetlacz cyfrowy i modulator. Poruszono także temat tzw. "sharingu" (nielegalnego współdzielenia kart dostępu), który umożliwia odbiór pełnego pakietu Cyfry+ bez opłat, ale jest niezgodny z prawem. Użytkownicy zwrócili uwagę na konieczność posiadania oryginalnej karty i odpowiedniego oprogramowania dekodera. Podsumowując, legalny darmowy odbiór polskojęzycznych kanałów satelitarnych jest obecnie niemożliwy, a najlepszym rozwiązaniem jest wykupienie abonamentu w Cyfra+ lub Polsat Cyfrowy oraz zakup odpowiedniego dekodera i samodzielne ustawienie anteny.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA