logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak obsługiwać pilotem kartę TV PixelView w programie DScaler?

gramster 12 Lut 2006 22:39 2214 6
REKLAMA
  • #1 2295428
    gramster
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    posiadam karte tv pixelwiev z pilotem telewizję oglondam poprzez program dscaler nie przez orginalny soft gdyz jest tragiczny odbiór na nim, chciałbym sie dowiedziec czy jest jakis program który pozwolił by mi obsługiwac pilotem od karty program dscaler lub inne programy winamp,allplayer itd
    Pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2295959
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    http://www.download.net.pl/377/Girder/
    Tu znajdziesz odpowiedni program (tyle, że wersja trial)...
    Poniżej dołączam wersję 3.28, która jest w pełna i free :D
    Pozdrawiam :)

Moderowany przez TONI_2003:

Zamieszczanie pliku ogólnie dostępnego!
    Załącznik skasowałem !
    Przykładowy link poniżej.

ftp://ftp.stack.nl/pub/users/stilgar/girder328.exe
  • REKLAMA
  • #3 2420202
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 74
    Podepnę się pod temat. Zacząłem właśnie użyać DScalera w połączeniu z Girderem i mam mały problem. W DScalerze kanały przełącza sie klawiszami PgUp i PgDown. Jak je ustawić w Girderze? Szukałem ich w klawiszach specjalnych ale ich tam nie ma. Może inaczej się tam nazywają?
  • #4 2422364
    gramster
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    u mnie nie dziala wcale girder pod dscalerem niestey nie uzywam pilota bo nie wiem jak girdera skonfigurować pod dscalera
  • REKLAMA
  • #5 2425576
    silo11
    Poziom 11  
    Jeżeli chodzi o pixel view to polecam program 'MoreTv' oraz do obsługi pilota 'bRemote' .Wszystko znajdziesz na http://www.moretv.prv.pl/
    Poza tym można odkodowac Canal+ (oczywiście w celach edukacyjnych)
    Programik jest szybki i dobrze współpracuje z tą kartą.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #6 2426104
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    MiL999 - te klawisze nazywaja sie NEXT i PRIOR (PREV).
  • #7 2429328
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 74
    Platon dzięki. Jak tylko wrócę do domu to poustawiam wszystko tak jak trzeba.
    I przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. W DScalerze jest jakaś dziwna regulacja głośności. W starszych wersjach nie było jej wcale a w nowszych jest ale przynajmniej u mnie nie działa. Poziom głośności jest cały czas ten sam. Da się coś z tym zrobić?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę TV PixelView z pilotem i korzysta z programu DScaler do oglądania telewizji, gdyż oryginalne oprogramowanie karty ma słabą jakość odbioru. Poszukuje programu umożliwiającego obsługę pilota w DScalerze lub innych aplikacjach multimedialnych (Winamp, AllPlayer). W odpowiedziach polecono program Girder, który pozwala na mapowanie przycisków pilota, jednak autor zgłasza problemy z konfiguracją Girdera pod DScaler, zwłaszcza z przypisaniem klawiszy PgUp i PgDown, które w Girderze nazywają się NEXT i PRIOR (PREV). Dodatkowo zasugerowano alternatywne oprogramowanie MoreTv oraz bRemote, które dobrze współpracują z kartą PixelView i obsługują pilota. Poruszono także kwestię regulacji głośności w DScalerze, która w nowszych wersjach programu jest obecna, lecz u niektórych użytkowników nie działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA