logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zniknął dźwięk TV Pixel View w programie DScaler 4.1.11

tomek1891 22 Lis 2005 22:19 4934 11
REKLAMA
  • #1 2016735
    tomek1891
    Poziom 11  
    Używam programu DScaler 4.1.11 i mam problem z dzwiekiem. Wystepuja jakies zaklocenia sprzetowe. System wykrywa karte sterowniki sa w porzadku, jednak gdy wlanczam ten program to Conextant 2388x Video Capture wylancza sie sam.

Wczesniej dzwiek mialem, teraz nie mam nawet trzeszczenia. Obraz mam w porzadku.
    W ustawieniach Audio Channel i Audio Standard mam na Auto( przy tych ustawieniach wczesniej mi dzialalo).
    Zglupialem, prosze o pomoc

Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

• REKLAMA
  • #2 2017069
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    Sprawdź w Menadrzeże urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników.Sprawdź czy kabelek audio dobry.Sprawdź w mikserze k.dźwiękowej czy nie wyciszone wejście do którego wpięte wejście Audio.
  • #3 2017101
    tomek1891
    Poziom 11  
    Nie ma zoltych wykrzyknikow. Tylko po wlaczeniu dscalera przekresla sie na czerwono Conextant 2388x Video Capture.
    Kabel audio ok, wszystkie wejscia wlaczone.

Czy mozliwe ze problem wywoluje drugi program Play Tv 3,5 dostarczony przez PixelView?
  • REKLAMA
  • #4 2017172
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    A Play TV działa? Jak nie to odinstaluj.Dscaler jest trochę trudny w ustawieniach.Ja używam Borga,zero problemów.
  • #5 2017194
    tomek1891
    Poziom 11  
    Nie dialal. aLe po ponowym zainstalowaniu dialal play tv , a w dscalerze znow brak glosu.
    moze zaraz tego borga sprawdze.
    podobalo mi sie ze ladnie sobie ustawilem obraz praktycznie be sniezenia.

Mam jeszcze 2 pytanie. Czy pilot dialajacy w play tv bedzie mi dzialal w jakims innym programie?
  • #6 2017806
    tomek1891
    Poziom 11  
    Przy instalowaniu wyskakuje mi taki problem.
    Załączniki:
    • Zniknął dźwięk TV Pixel View w programie DScaler 4.1.11 Clip.jpg (50.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 2027469
    tomek1891
    Poziom 11  
    msthhk napisał:
    sprawdz: kliknij settings> mixer audio ( czy jakos tak). potem zaznacz, aby uzywac systemowego mixera. nastepnie z pierwszego listboxa wybierz swoja karte dzwiekowa, z drugiego Primary volume, lub master volume. z trzeciego Line In. jezeli to nie pomoze, sprawdz, czy na pewno wybrales w ustawieniach swoj tuner tv. nawet przy zlym wyborze dscaler czasami bedzie odtwarzac wizje, a dzwieku nie uswiadczysz. pozdrawiam.

Po zaznaczeniu uzycia systemowego mixtera ustawiam Mixer device: Audio Via (wave).
    Miver Line: Wave
    Use separate.... : Głosniki pc

Przy auto wybieraniu tunera uzyskuje:
    Card : Unknown
    Tuner :Philiphs(NTSC)

Bardzo prosze o pomoc
  • #8 2254967
    gramster
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    czy moze się uporałeś z tym dzwiękiem w dscaler?
    bo mam ten sam problem obraz lusterko a dzwieku brak
  • REKLAMA
  • #9 2258112
    tomek1891
    Poziom 11  
    Niestety nie. Zaprzestalem jakis czas temu zabawe tym programem bo kompletnie nie wiem jak go spowrotem sprowadzic na dobra droge.
    moze ktos sie znjadzie kto uzywa tego programui powie jak go skonfigurowac.
  • #10 2258128
    gramster
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    to powiedz jakiego programu teraz uzywasz do tv,ja teraz testuję christv zapowiada sie nieżle
  • #11 2258150
    tomek1891
    Poziom 11  
    Uzywam programu dolaczonego do karty Tv, Play Tv Pro Ultra. Jest on raczej kiepski. Moze masz namiar na ten ktorego Ty uzywasz?
    Ok juz go znalazlem zaraz go sprawdze w wersji 4.8.0

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w programie DScaler 4.1.11 podczas korzystania z karty TV Pixel View z układem Conexant 2388x Video Capture. System wykrywa kartę poprawnie, jednak po uruchomieniu DScaler urządzenie audio wyłącza się samo, a dźwięk nie jest odtwarzany mimo poprawnego obrazu. Ustawienia audio w programie są na Auto, co wcześniej działało. W dyskusji sugerowano sprawdzenie menedżera urządzeń pod kątem błędów, poprawności kabli audio oraz ustawień miksera dźwięku. Podejrzewano konflikt z innym oprogramowaniem Play TV 3.5 dostarczonym przez PixelView, które po reinstalacji działało, ale w DScaler nadal brakowało dźwięku. Użytkownik rozważał także wypróbowanie alternatywnego oprogramowania Borg oraz Christv. W DScaler przy próbie automatycznego wykrywania tunera pojawia się karta "Unknown" i tuner "Philips (NTSC)". Problem pozostaje nierozwiązany, a użytkownik prosi o pomoc w konfiguracji dźwięku w DScaler.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA