logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Siemens A65 i laptopa do połączenia z internetem przez GPRS?

nirvek 13 Lut 2006 15:12 3475 5
  • #1 2297250
    nirvek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Mam taki o to problem , bedac w anglii kupilem najtansza kom siemens a65 oraz laptopa , przyechalem do polski , zmienilem karte z virgin na tak-tak, mialem problemy z gprs ale teraz mam dobre ustawienia w kom (wysylane sms do uaktywnienia gprs i zrobione ustawienia przez zdalny konfigurator), moge przegladac w kom. stronki przez gprs , podlaczam kom przez kabel usb (for c55) do laptopa (mam tam win 2003, wszystkie sterowniki do kabla wgrane) i mam problem z podlaczeniem. Ustawione mam polaczenie telefoniczne GPRS via COM 4 (mostek usb mi wykrywa jako com4) , nr.tel *99***1# , login: erainternet , hasło: erainternet , ladnie otwiera portt , sprawdza login , haslo , i podczas rejestrowania komputera w sieci wyskakuje blad : Błąd 734: Protokół kontrolny połączeń PPP został zakończony ..... wygląda jakby login i hasło było złe , gdy zamiast ppp używam protokołu slip to się podłącza 115 kbps ale sieci nie mam nadal .... Jak taki problem rozwiązać>?
  • #2 2297736
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Mam identyczny problem na samsungu C100...
    Na forum powiedzieli mi, że powinienem ustawić tak:

"dodatkowe polecenia inicjujące (dla WindowsXP):

+cgdcont=1 ,"IP","erainternettt"

Właściwości TCP/IP:

serwer DNS: 213.158.194.1

nr tel.: *99***1#

user: erainternet
    pass: erainternet

W siemensie dodatkowo trzeba jeszcze włączyć GPRS w telefonie (na wyświetlaczu pojawia się wtedy napis GPRS)"

Wprowadź to, może będzie działać
  • #3 2297831
    copymaker
    Poziom 10  
    Z tego co kojaże to hasło jakie ustawiłeś oraz login zarezerwowane są dla abonamentowców. W tak-tak'u to jest tak:
    Login: erainternettt
    Hasło: erainternettt

Jak łatwo wywnioskować ostatnie dwie litery "tt" to skrót od tak-tak.

Sprawdźto bo kiedyś miałem telefon w erze i przy ustawianiu połącznia do internetu przez komórkę dowieiałem się o tej różnicy.
    Powodzenia
  • #4 2300580
    nirvek
    Poziom 11  
    ten sam błąd niestety :cry:

Dodano po 3 [godziny] 47 [minuty]:

gdzie są te "dodatkowe polecenia inicjujące (dla WindowsXP):" w windowsie 2003 ?
  • #6 2313638
    nirvek
    Poziom 11  
    czy powinienem się martwić jeśli przez cały dzień mi nie naliczało za gprs ? (ściągnąłem ponad 200 Mb co chyba się nie da za 1.20 zl)
REKLAMA