logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak napięcia w kostce lampy po montażu halogenów w Golfie 4

milyx 15 Lut 2006 09:16 1626 7
REKLAMA
  • #1 2304191
    milyx
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    nie miałem oryginalnie zamontowanych halogenów przednich w moim golfie. kupiłem włącznik świateł który jest przystosowany do włączania halogenów przednich. włącznik ma podświetlenie zielone nie czerwone jak w moim golfie co chyba sugeruje że jest od skody albo od starszego passata.
    problem polega na tym że po włączenie halogenów przednich włącznikiem w kostce lampy nie pojawia się napięcie i tym samym halogeny nie świecą. co może być tego przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 2304248
    ziarus1
    Poziom 22  
    Ocena: 150
    Możesz nie mieć wlożonego przekażnika i bezpiecznika od obwodu halogenów. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2304377
    milyx
    Poziom 12  
    a czy przewody do przekaźnika powinny być już poprowadzone? bo do lamp wydaje mi się że są
  • #4 2304586
    BeBe_1
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Witam!
    Sprawdź cz po załączeniu wyłącznika świateł w pozycję "przeciwmgielne przednie" na jakimś pinie pojawi się napięcie i czy jest tam podpięty przewód. Jeżeli masz poprowadzone przewody do lamp to pewnie i to połączenie istnieje. Następnie sprawdz czy masz przekaźnik w MK4 jest to chyba przekaźnik w gnieździe 16.
  • REKLAMA
  • #5 2304880
    Staneq
    Poziom 13  
    a sprwdzales czy swieca przy wlaczonych swiatlach mijania?
  • REKLAMA
  • #6 2304930
    BeBe_1
    Poziom 13  
    Rozumiem, że to jest zespolony wyłącznik i wyciągnięcie pokrętła(włączenie świateł przeciwmgielnych), jest możliwe tylko w określonej pozycji.
  • #7 2305366
    milyx
    Poziom 12  
    dokładnie tak. ale i tak sprawdzałem na wszelkie możliwe sposoby. czy wiecie może na którym wyjściu powinno się pojawić napięcie dla tych świateł? sprawdzałem i mam wrażenie że nie pojawia się. tak jakby był walnięty ten włącznik czy to możliwe
  • #8 2311932
    heniek_z
    Poziom 17  
    Ocena: 83
    obok szarego z białym paskiem(mgła)

Podsumowanie tematu

✨ W Golfie 4 po montażu przednich halogenów i wymianie wyłącznika świateł na model z zielonym podświetleniem (prawdopodobnie z innego modelu, np. Skody lub starszego Passata) nie pojawia się napięcie w kostce lampy halogenów, przez co halogeny nie świecą. Przyczyną może być brak przekaźnika i bezpiecznika dedykowanego do obwodu halogenów. Należy sprawdzić, czy po włączeniu wyłącznika w pozycję świateł przeciwmgielnych przednich na odpowiednim pinie pojawia się napięcie oraz czy przewody do lamp i przekaźnik (w Golfie 4 przekaźnik znajduje się w gnieździe nr 16) są prawidłowo podłączone. Wyłącznik jest zespolony i włączenie świateł przeciwmgielnych wymaga określonej pozycji pokrętła. Wskazano, że napięcie powinno pojawić się na pinie obok przewodu szarego z białym paskiem, który odpowiada za światła przeciwmgielne przednie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA