a nie masz czasem plusa i karty 2 mega??
moja siostra taka ma i takie jej cuda robi na dwoch nokiach jak tobie zmienialem juz soft i eprom na rozne wersjre calosc czyscilem wygrzewalem plyte i dalej to samo ale chcailbym sie dowiedziec co jest i dlaczego
No wlasnie ja tez tak mam zrobilem jzu z tym fonem naprawde sporo nie chce wymianiac ukladow bga bo z innymi kartami ten fon dziala ok tylka z ta karta ten i inny fon (tez 3310) tak sie zachowuje wiec nie weim czy to nie wina karty
mam 5110 co tych nowych plusów wogole nie widzi, wiec jezeli 3310 tez swiruje to jest jakis problem z kompatybilnoscia kart. Chociaz 3410 sprawuje sie ok, dziwne ze ccont ten sam nie.
✨ Użytkownik zgłasza problem z komunikatem "błąd karty SIM" na telefonie Nokia 3310 podczas próby wysłania SMS lub wykonania połączenia. Dyskusja wskazuje na możliwe problemy z kompatybilnością karty SIM, szczególnie kart typu "Plus Mega" (karta 2 mega) z siecią Plus. Próby naprawy obejmowały modyfikacje oprogramowania (soft, EPROM), czyszczenie i wygrzewanie płyty głównej, jednak problem nadal występuje. Inne modele Nokii, takie jak 5110, mają trudności z obsługą nowych kart Plus, natomiast model 3410 działa poprawnie. Sugeruje się, że problem może leżeć po stronie karty SIM, a nie samego telefonu, gdyż różne telefony 3310 zachowują się podobnie z tą kartą. Możliwości rozwiązania problemu u operatora są ograniczone, zwłaszcza jeśli telefon nie był zakupiony w zestawie z kartą SIM. Wygenerowane przez model językowy.