logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Direct sound driver error po dodaniu karty SB Live do SB 128 w Virtual DJ

slawoslaw 15 Lut 2006 23:43 1221 2
REKLAMA
  • #1 2308288
    slawoslaw
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    witam. dzisaij dołożyłem sobie karte dzwiękową SB live do drugiej SB 128 ( mam teraz dwie dzwiękówki- one są mi potrzebne do miksowania) no i odpaliłem Virtual DJ i pochodziło ładnie miałem nasłuch oraz mastera na jednej karcie SB live.Wszystko ładnie pięnie do momentu gdy wyłączył mi się niewiadomo dlaczego ten program. Uruchomiłem jeszcze raz i po chwili znowu się wyłączył . Teraz nawet po reinstalacji program nie chce sie uruchomić .Gorzej . Po demontarzu tej nowej dźwiękówki równierz nie chce się odpalić żaden inny program do miksowania który mam. Pokazuje cały czas jeden i ten sam problem Direct sound driver error.. Przeinstalowałem DirectX bo myślałem że jakaś biblioteka się wyrąbała. Ale to nie pomogło . Z rejestru wywalilem wszystko co VDj i Dj mix station. Niestety i to nie pomogło reinstalowałem pare razy i nic. nie uruchomie programu już nawet na jednej dźwiękówce. Chociarz wcześniej bez problemu działał . Juz jestem skłonny przeinstalować system na nowo (win SP2 :) . ale jaka mam pewnośc ze problem sie nie powtorzy :>?? Prosze poradzcie coś. Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #2 2308444
    kiksik
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witaj!

Ja bym usunal calkowicie sterowniki do obydwu kart audio.

Jak to zrobic poprawnie:
    1.Wywal wszystkie pliki w katalogu Windows\INF o nazwie oem*.inf (* oznacza numerki od 0 do ilosci urzadzen w komputerze) - zapobiegnie to autodetekcji biezacych sterownikow audio i innych
    2.Odinstaluj wszystkie sterowniki kart audio z Menadzera urzadzen oraz oprogramowanie kart z Dodaj/Usun Programy
    3. Teraz komputer bedzie znajdowal nowy sprzet ale dawaj zawsze anuluj zeby karty audio sie zarejestrowaly jako urzadzenia nieznane.
    4.Zainstaluj Directx9c w odpowiedniej wersji jezykowej dla twojego systemu (polskie dla PL , angielskie dla ENG)
    5.Zainstaluj ponownie najswiezsze sterowniki do obydwu kart audio.

Jesli to nie pomoze to jest to:
    a) jakis konflikt hardwareowy
    b) konflikt driverow kart ktore chca wspoldzielic ta sama przestrzen adresowa i jest problem z poprawna detekcja urzadzen audio kompatybilnych z DirectX.
  • #3 2308448
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    Radze schowac karte SB 128 do szuflady. Live to jest kosmos w porowaniu z ta karta. Stara zrupieciala pierdziawka. Do miksowania koledzie 2 karty dzwiekowe potrzebne? Tylko po co? Przeciez jest masa sekwencerow midi/wav/mod i trackerow.

Fast Tracker
    Fruity Loops Studio
    CoolEdit (Adobe Audition)

moze jak kolega napisze na czym to miksowanie polega to pomozemy lepiej :>
REKLAMA