logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kamerę cyfrową lub analogową do komputera przez USB?

klopot6 16 Lut 2006 15:02 2214 2
REKLAMA
  • #1 2310052
    klopot6
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Mam pytanie chce kupić kamere ale chciałbym aby mozna było ją z łatwością podłączyć do komputera. Wiem ,ze analogową trzeba podłączyć przez karte tv lub graficzna z wejsciem svid lub jakoś tak. A moze jest mozliwość podłączenia poprzez kabel usb??
    A jak to wygląda z cyfrowymi??
    Ile min filmu wchodzi na karte 256mb?? A jak jest z podłączeniem do kompa?? W ktorej jest gorzej przerobic te filmy na kompie??
    Pozdr
  • REKLAMA
  • #2 2310115
    ducker1
    Poziom 26  
    Ocena: 83
    Zdecydowana większość no wych kamer cyfrowych to urządzenia typu plug and play yakże podpinasz kabel usb i możesz już zgrywać to co na niej masz.
    co do tego filmu to nie mam pojęcia ale to zależy od jakości tego filmu i od formatu zapisu. chyba.
  • #3 2312469
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    Bardzo dobrymi kamerami są cyfrowe kamery Sony. Wszystkie modele oprócz standardowego gniazda USB posiadają jeszcze wyjście FIRE-WIRE dzięki któremu szybciej możemy zgrać filmy na komputer (i lepszej jakości). Oczywiście złącza CHINCH też są ;) Koszt takiej kamerki to ok 1500zł. Oprogramowanie jest w komplecie.
REKLAMA