logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE T630 nie mogę nigdzie zadzwonić nawet wysłać SMS

gibczos 16 Lut 2006 17:15 1178 9
REKLAMA
  • #1 2310645
    gibczos
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam mam tu w posiadaniu SE t630 od paru dni nie moge nigdzie zadzwonic nawet wysląc sms , na ten telefon tez nie da sie zadzwonić , na ekranie wyświetla się napis"tel.nielegalny" dzwoniłem do servisu a oni sami nie wiedza, doradzili wymianę oprogramowania za 200 zł :/ klapa , telefon wyłanczałem i włanczałem i nic , znowu klapa. Moze ktos wie jak wymienic to oprogramowanie lub ile takie cos by kosztowało poza servisem, z góry dzięki.

pozdrawiam Paweł
  • REKLAMA
  • #2 2310737
    mafii
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Prawdopodobnie masz kradziony telefon. No chyba że masz do niego wszystkie papiery to co innego.
  • #3 2310767
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    orginalny dowod zakupu gwarancje moze byc juz nie wazna ale musi byc cos co wskarze ze legalnie kupiłes fona...:)
    bo nie prawdopodobnie ale na 100% imei jest zablokowany przez siec :)

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #4 2310804
    gibczos
    Poziom 2  
    nie! mam papiery od telefonu , tel był wziety na bonament , mam od niego wszystko , w erze powiedzieli mi ze to z winy aparatu , nie blokowali imei , w biurze obsługi powiedzieli ze to jest tak ze telefon traci zasięg, ze se TAK WYMYSLILI
  • #5 2310873
    Riker69
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam,
    Tak jak pisze Leon.euro tel zapewne jest zablokowany... Jedyne co możesz zrobić to zadzwonić na 112 bez karty sim. Jeśli tel "puści" sygnał to będzie wszystko jasne...
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #6 2311008
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Jezeli masz papiery od telefonu, to nie ma problemu i każdym komisie powinni to naprawić, u mnie coś takiego kosztuje ok 50zł.
    Podejżewam że soft mu się wysypał lub imei i trzeba poprostu wgrać mu nowego flasha i po sprawie.
    pozdr
  • #7 2311048
    Radwan007
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    WITAM
    JA MIAŁEM TAKIA SAMO WADE W MOJIM T630 I BYŁO TAK ZE TELEFONIK Z JAKIEGOS POWODU SIE ZABLOKOWAŁ NIKT NIE WIEDZIŁ DLACZEGO ALE JA WPADŁEM NA POMYSŁA BY ZDJAC SIMLOKA I NAPRAWDE POMOGŁO :) PO ZDJECIU SIMLOKA JAK REKA ODJA DZIAŁAŁO WSZYSTKO :)
  • REKLAMA
  • #8 2311077
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    @ Radwan007 popraw swój post, pisanie z użuciem caps locka(dużymi literami) jest zabronione.
    pozdr
  • #9 2311136
    eseq
    Poziom 11  
    Miałem taki problem z T68i. Po zmianie softu telefon działał bez zarzutów
  • #10 2311600
    Radwan007
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam
    Ja miałem taka sama wade w mojim T630 i było tak ze telefonik z jakiegos powodu sie zablokował i nikt nie wiedział dlaczego ale ja wpadłem na pomysł by zdjac simloka i naprawde pomogło po zdjeciu simloka jak reka odja wszystko działało Pozdrawiam :)

Post Poprawiony :)

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telefonu Sony Ericsson T630 zgłasza problem z brakiem możliwości wykonywania połączeń i wysyłania SMS-ów, a na ekranie pojawia się komunikat "tel. nielegalny". Serwis zasugerował wymianę oprogramowania za 200 zł, jednak użytkownik posiada oryginalne dokumenty zakupu i telefon był wzięty na abonament. W dyskusji pojawiły się sugestie, że telefon może być zablokowany w sieci (IMEI zablokowany), co jest typowe dla urządzeń pochodzących z kradzieży, jednak autor zaprzecza tej wersji. Proponowano test połączenia alarmowego 112 bez karty SIM, co może potwierdzić blokadę. Inne rozwiązania to wgranie nowego oprogramowania (flash) lub zdjęcie karty SIM (SIM-lock), co w niektórych przypadkach przywróciło funkcjonalność telefonu. Koszt wymiany oprogramowania poza serwisem może wynosić około 50 zł. Podobne problemy i rozwiązania odnotowano także w modelu T68i.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA