logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z telefonem Sony Ericson T630

Drzeń Rafał 03 Lut 2006 23:38 942 8
REKLAMA
  • #1 2255786
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Ocena: 100
    Witam. Mam problem z SE t630. Mój bład kupiłem go na giełdzie i zostałem oszukany. Znaczy jak sprawdzałem go było ok, a jak mi go do pudełka pakowali to chyba s......y mi podmienili na inny. Bo po przyjściu do domu nie działął a na giełdzie już ich nie było. Byłem w paru serwisach GSM i powiedzieli mi że telefon jest pewnie kradziony ma założoną blokadę i nic mi z nim nie zrobią. Czy to prawda i mogę sobie go do kosza wyrzucić. Trochę czytałem postów na temat SE t630 ale chyba sam sobie nic nie zrobię bo jest drogi sprzęt potrzebny jeżeli dobrze zrozumiałem. Koledzy pomóżcie ! ! ! !
  • REKLAMA
  • #2 2255817
    Czolgu
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    W myśl polskiego prawa nieumyślnie stałeś się paserem, za co grozi nawet kilka miesięcy odsiatki, ale jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś poszedł siedzieć.
    Tak więc nie rozgłaszaj całemu światu, że masz kradziony telefon. Żaden szanujący się user w takim wypadku nie pomoże Ci zmienić numeru IMEI.

Pozdrawiam
  • #3 2255912
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Czyli puknąć się w czoło a fona do śmieci. Dzięki Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2255949
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 2256214
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Umowy żadnej nie było a sprzedawcy na giełdzie też zniknęli. Więc lipa na max i kasa w błoto, a poprzedni telefon też na giełdzie kupowałem i było OK. Nauczka na przyszłość:cry:
  • #6 2256286
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    giełdy a bardziej sprzedawcy sa dobre jak za nimi stoja poprostu jakies firmy do ktorych mozesz sie pozniej udac w razie gdyby co... teraz szukanie kogos ewentulanie by ci pomogł lub tak jak mowisz pieniadze w błoto...

pocieszenie:)
    nauczka - zawsze pomaga na przyszłosc:)

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #7 2256723
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Udało się byłem dzisiaj na giełdzie i spece mi go zrobili za 30zł. Nauczka jest ale mniej kosztowna

Pozdrawiam
  • #8 2256734
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    hmmm.... to pieknie IMEI ci zmienili!!! zycze takim specom wyskokich wyrokow!!! dlugo raczej w tej branzy nie posiedza:)
  • REKLAMA
  • #9 2260275
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Witam

zamknę temat. Może i tak jak kolega sashxxx mówił. Wnioski wyciągnąć na przyszłość nie kupować z niewiadomego źródła, bo są problemy. Ale kogo stać aby w salonie kupił a w komisach i sklepach GSM sami wiecie że też kradziony można trafić nawet o tym niewiedząć. Życzę aby nikomu takie problemy się nie przydarzały.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Sony Ericsson T630 zakupionego na giełdzie, który po zakupie okazał się zablokowany i prawdopodobnie kradziony. W serwisach GSM potwierdzono, że urządzenie ma założoną blokadę i nie można go naprawić ani odblokować. Brak umowy i kontaktu ze sprzedawcą uniemożliwia dochodzenie roszczeń. W świetle prawa posiadanie takiego telefonu może skutkować nieumyślnym paserstwem. Pomimo początkowego bezradnego podejścia, autorowi udało się na giełdzie zmienić IMEI telefonu za 30 zł, co jednak jest nielegalne i niezalecane. Wnioski z dyskusji podkreślają ryzyko zakupu sprzętu z niepewnego źródła oraz konieczność ostrożności przy zakupach na giełdach i od niezweryfikowanych sprzedawców.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA