logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tonsil GDN 25/40/3 - przyczyny zniekształceń dźwięku i wymiana membrany

bogusowy 17 Lut 2006 18:51 1771 4
REKLAMA
  • #1 2315290
    bogusowy
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam! A więc problem z głośnikiem wygląda tak, że zaczął pierdzieć, mimo iż z zawieszeniem wszystko dobrze, nie mam pojęcia czemu. Musze to szybko naprawić, a jeśli już trzeba będzie wszystko wymieniać to najlepiej jakby była taka sama membrana, gdzie kupić, co zrobić, pomożcie!!! Na zdjęciach wygląd głośnika.
    Załączniki:
    • Tonsil GDN 25/40/3 - przyczyny zniekształceń dźwięku i wymiana membrany IMG_0285.jpg (135.26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Tonsil GDN 25/40/3 - przyczyny zniekształceń dźwięku i wymiana membrany IMG_0283.jpg (74.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Tonsil GDN 25/40/3 - przyczyny zniekształceń dźwięku i wymiana membrany IMG_0279.jpg (204.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2315374
    ALTUS 140
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Ta membrana nie jest oryginalna:D. Być może została źle wklejona, co może być powodem tarcia, które z kolei może powodować te zniekształcenia. Na forum jest wiele mówione gdzie można uzyskać oryginalne membrany, sam znam faceta, który regeneruje tonsile po czym wyglądają i chodzą jak nowe.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2315685
    bogusowy
    Poziom 10  
    Czyli zrywać wszystko i zakładać od nowa? Zalezy mi na naprawie tego jednego głośnika, żeby miał taką samą membrane jak ten w drugiej kolumnie (efekt wizualny) i co ja mam począć?
  • REKLAMA
  • #4 2316748
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2318135
    bogusowy
    Poziom 10  
    Wszystko jest dokładnie zaklejone. Zasilam to Onkyo, nawet nie wiem jaki model, ale to nie ważne. Drugi głośnik gra super, a jest zrobiony podobnie. W tym jeszcze zauważyłem, że daje ciszej i jak membrane podniose do góry to gra głośniej. Czyli co, zrywać wszystko??
REKLAMA