logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego głośnik Tonsil GDN 20/40 pierdzi po regeneracji?

marcin_rz1 08 Cze 2006 20:06 1116 5
REKLAMA
  • #1 2711145
    marcin_rz1
    Poziom 11  
    Ocena: 3

Mowa tu o glosniku tonsila gdn 20/40. Glosnik został poddany regeneraci, zostało wymienione: membrana i resor dolni<cewka oryginalna jak tam była>
    Po sklejeniu wszystkiego do kupy okazało sie ze glosnik gra ale tak jakby pierdzi<spradziłem rekoma czy przypadkiem cewka nie trze o szczeline magnesową i okazało sie ze nie(jest ideaqlnie wycentrowana)(resor dolni został przyklejony w dokadnie to samo miejsce co oryginaly)(resor został kupiony na allegro oryginaly do tego glosnika)>
    Jest mały problem bo nie wiem co jest przyczyna tego pierdenia????
    Czy ktos wie czym to moze byc spowodowane???????????
    Licze na odzew z waszej strony. Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 2711282
    mirro1234
    Poziom 23  
    Ocena: 10
    Chyba zostałeś oszukany, bo z tego co mi do tej pory wiadomo to Tonsil nie sprzedaje oryginalnych resorów dolnych do swoich głośników, także kupiłeś jakąś pasującą podróbe.

Na jakiej membranie jest zregenerowany ten głośńik?? Jak wygląda (membrana)?

Pozatym resor dolny to chyba jedna z ważniejszych częsci ustalających parametry głośnika i jego zmiana to akurat nienajszczęśliwszy pomysł.
  • REKLAMA
  • #3 2714046
    marcin elek
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    ja jestem tegosamego zdania ktoś cie oszukał bo tonsil nie sprzedzaje ani nie produkuje zawieszeenia do zamiany
  • REKLAMA
  • #4 2714285
    Logan
    Poziom 30  
    Ocena: 120
    Mialem taki sam przypadek, glosnik zregenerowany (dolny resor tez), i na wolnym powietrzu "pierdzial". Dopiero po wsadzeniu do zamknietej budy zaczal grac normalnie.
  • REKLAMA
  • #5 2714776
    Hefajstos
    Poziom 35  
    Ocena: 131
    Wsadź go najpierw do jakiejś obudowy. Na świerzym powietrzu właściwie wszystko gra kiepsko.
    Aha i pamiętaj, że jak go podłączysz w tej obudowie bez gł. wysokotonowego, to dźwięk może ci się wydać zamulony (łącznie z basem). Taki efekt psychoakustyczny;)

--
    pozdrawiam
    Hefi
  • #6 2721385
    marcin_rz1
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    problem został już rozwiązany dzięki za pomoc :))))))):):):)
REKLAMA