logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon BJC 2000 - drukowanie z przerwami, nieoryginalny tusz, co robić?

creck 19 Lut 2006 23:03 1260 3
REKLAMA
  • #1 2324140
    creck
    Poziom 11  
    witam wszystkich, mam pewien problem z drukarka canon bjc 2000. drukarka drukuje troche podobnie jak iglowka - linia, odstep,linia odstep itd, sterowniki sa raczej poprawne, jakosc ustawiona na standard/wysoka, testowalem pod win 2000 i xp. tusz nieoryginalny /wstrzykiwany/. ma ktos jakies rady? w zalaczniku foto. dzieki za odpowiedzi
    Załączniki:
    • Canon BJC 2000 - drukowanie z przerwami, nieoryginalny tusz, co robić? 101-0190_IMG.jpg (11.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2324352
    Mar-el
    Poziom 11  
    Prawdopodobnie głowica w twojej drukarce straciła drożność. Jeżeli to niewielkie paski proponuję zakupić płyn do udrażniania głowic zewnętrzny i przeprowadzić próbę udrożnienia głowicy. Do płynu przeważnie dołączana jest instrukcja obsługi. Należy szczególnie uważać , ażeby nie zmoczyć płynem elektroniki ( konektory, płytka drukowana itd ) grozi nie odwracalnym uszkodzeniem głowicy. Aktualnie pracuję nad Epsonem, myślę, że w Canonie jest podobnie.
  • REKLAMA
  • #3 2330551
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Poczytaj posty, a najlepiej FAQ. Tam wszystko jest opisane.
  • #4 2330614
    redeck
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Ja moja z Canona BJC2100 trzymalem nad para albo moczylem chwile w cieplej wodzie pomagalo glowica sie ci zadkala.
REKLAMA