Wiec mam cos takiego jak na ponizszym schemacie (tylko tranzystory inne: T1-9018/G222, T2-1702M/PW25, T3-9014/C216) i jakos to dziala tylko ze...
Od pewnego czasu zajmuje sie radiami CB ale niestety niestac mnie na zakup sprzetu (mam 17 lat i niemam szans zdobyc kasy nawet na cos starego). Przez jakis czas mialem pozyczone radio od kolegi i na nim sie wszystkiego nauczylem (wszystkiego tzn. tego co nie wiedzialem a juz wiem
). Lubie wlasne konstrukcje i wlasnie dlatego chce zrobic cos takiego: wykorzystac to co mam (na schemacie), dodac jakis wzmacniacz antenowy (np. na BF966), zwiekszyc moc TX do przynajmniej 1W, zrobic to na kanal 19 (najlepiej by bylo 3 kanaly: 19, 28 i np.15) i zeby to bylo jak najmniejsze (chcialbym uzywac na rowerze) i najtansze. Jako koncowke mocy np. BD135 bo podobno na tych czestotliwosciach wyciagano z niego nawet 2W. To niema byc jakis cud techniki, poprostu zeby dzialalo
Bardzo mi na tym zalerzy i prosze wszystkich o jakakolwiek pomoc w tym temacie (wasze pomysly, schematy, podpowiedzi itp.)
Pozdro dla calej elektrody!
Od pewnego czasu zajmuje sie radiami CB ale niestety niestac mnie na zakup sprzetu (mam 17 lat i niemam szans zdobyc kasy nawet na cos starego). Przez jakis czas mialem pozyczone radio od kolegi i na nim sie wszystkiego nauczylem (wszystkiego tzn. tego co nie wiedzialem a juz wiem
Pozdro dla calej elektrody!