Witam mam wielki problem z wgraniem biosa na płyte abit bx133 raid. Słyszałem ze wczesniej ktos w niej kombinowal z biosem chodziło o upgrade i logo a teraz trafiła do mnie i moge kompa uruchomic w dosie ale jak włączam awdflash i zaczynam programowac najstarsza wersje BIN bo innej nie chce zapisac wogole to pojawiaja sie dwa paski postępu pierwszy zapisuje ale na czerwono to zapis bledny a drógi pasek na bialo zapis ok komputer sie resetuje i nic sie nie zmienia.
Podczas wgrywania w awdflashu nowego pliku bin pokazuje sie ten komunikat SYSTEM WAS NOT NEW AWARD VERSION PLEASE UPDATE ROM BIOS FIRST co to moze byc jak mozna wgrac biosa w ta kosc
przy samym właczeniu kompa pokazuje sie komunikat
AWARD BOOT BLOCK BIOS v 1.0i pod tym
BIOS ROM CHECKSUM ERROR
pokazuje sie od razu po właczeniu kompa i po tym czeka na dyskietke startowa wyswietla sie napis cos w stylu wymien dyski nacisnij enter
Podczas wgrywania w awdflashu nowego pliku bin pokazuje sie ten komunikat SYSTEM WAS NOT NEW AWARD VERSION PLEASE UPDATE ROM BIOS FIRST co to moze byc jak mozna wgrac biosa w ta kosc
przy samym właczeniu kompa pokazuje sie komunikat
AWARD BOOT BLOCK BIOS v 1.0i pod tym
BIOS ROM CHECKSUM ERROR
pokazuje sie od razu po właczeniu kompa i po tym czeka na dyskietke startowa wyswietla sie napis cos w stylu wymien dyski nacisnij enter
Moderowany przez TONI_2003:Zmieniłem temat postu!
... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !