logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprzęt i oprogramowanie do zgrania VHS na AVI niskim kosztem

drumah 22 Lut 2006 11:06 3391 3
REKLAMA
  • #1 2333256
    drumah
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie.
    Co jest potrzebne do zgrania jak najniższym kosztem kasety VHS na płytę CD np. do pliku AVI? Interesują mnie informacje na temat zarówno sprzętu, jak i oprogramowania. Głównie chodzi mi o zgranie filmu (jaką kartę graficzną/telewizyjną zastosować i jaki program do ripowania), bo z kompresją sobie poradzę.
    Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2333283
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    No to musisz mieć karte TV lub karte graf. ze zsecjalnym WEJSCIEM. podlączasz wideo do karty sciagasz z netu program do osblugi karty TV - prawe wszystkie maja mozliwość zgrania obrazu na HDD. Tylko p[roblem ze sprzetem bo ja mam celeronka 2,13 , grafike Radeona 9200 <128 MB> , 512 DDR <400> i przy 24 klatkach sie troche cielo mysiałem zmienic na 15 klatek.
  • REKLAMA
  • #3 2333299
    Slawito
    Poziom 11  
    to specjalne wejście sie nazywa vivo jest to tv-out i tv-in w jednym
  • #4 2333463
    Sezam_komputerowy
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Karta graficzna z VIVO np. Asus GeForce 3 Ti 500 Deluxe z okularami 3D kosztuje na Allegro w granicach 199. Do tego polecam darmowy program VirtualDub, sterowniki Nvidia 53.04 oraz WDM 2.20 dla VIVO. Dużo miejsca na nie zdefragmentowanym dysku o szybkości 7200 obr/min, minimum 256 MB RAM, konwerter VideoPak - Stoik_VideoConverter i można zapisywać obraz z kasety z 25 kl/s w formacje nie skompresowanym nawet na Pentium III 933 MHz a później zapisać np. do DivX-a.
    Jeśli chcesz nabyć wymienioną kartę graficzną, to napisz do mnie a podam link.
REKLAMA