logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie zmieniarki Panasonic do radia kasetowego VW - czy to możliwe?

kubar3 22 Lut 2006 14:21 1473 6
REKLAMA
  • #1 2333888
    kubar3
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    witam
    posiadam radio kasetowe z grupy vw chciałbym podłączyc zmieniarke
    oryginał kosztuje sporo, nie wiem czy to prawda ale podobno można podłączyc zm. fimy panasonic, mnie osobiscie sie wydaje ze pasowałby lepiej zm. blaupunkt,wiiadomo cos o tym.
  • REKLAMA
  • #2 2334177
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Do większość VW pasują Panasonici ale musielibyśmy znać model radia. Polecam lekturę strony www.studio24.prv.pl

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2335228
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    raczej kazda zmieniarka jest kodowana pod radio by musialo byc radio blaupunkta do zmieniarki blaupunkt
  • REKLAMA
  • #4 2335352
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    A przepraszam ale co przez to chciałeś powiedzieć bo mi to na jakąś bzdurę wygląda. Oczywiście że Blaupunkt z Blaupunktem a nie każdy z każdym ale może być niektóry Blaupunkt z niektórym Sony czy na odwrót. Trzeba o tym trochę wiedzieć nim się coś napisze. Albo BMW, niektóre z Beckerem, niektóre z Alpiną, niektóre z Sony a niektóre z Pioneerem.

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 2365697
    kubar3
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    dzieki za info
    dowiedziałem sie juz ze wystarczy adpter i wszystko bedzie ok
  • #6 2368914
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 2395399
    Romkol
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Do VW Gamma osobiście dostawilem parę sztuk Panasonica - zarówno serii 6-cio, jak i 8 płytowej. Jednak nie wystarczy zwykle połaczenie przewodów - jest tu ich z jednej strony za mało, z drugiej strony za dużo. trzeba trochę pokombinować, ale się da - trzeba tylko poszukać, nawet tu na forum...

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie zmieniarki do radia kasetowego VW jest możliwe, jednak wymaga znajomości modelu radia oraz zastosowania odpowiedniego adaptera. Oryginalne zmieniarki są często kodowane pod konkretne radia, co oznacza, że zmieniarka Blaupunkt powinna być podłączona do radia Blaupunkt, choć zdarzają się wyjątki z innymi markami jak Sony czy Pioneer. W przypadku zmieniarek Panasonic do VW Gamma, instalacja wymaga modyfikacji połączeń przewodów, ponieważ standardowe złącza nie zawsze pasują bezpośrednio. Adaptery są dostępne w kilku wariantach, dlatego konieczne jest podanie modelu radia i roku auta, aby dobrać właściwy. Po zastosowaniu odpowiedniego adaptera i ewentualnych przeróbek instalacja działa poprawnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA