ja bym polecil wspomnianego juz modecom MC-350 jesli ma byc kolo 100zl
na pewno nie modecom "FEEL" jak ktorys "specjalista" wymienil
a co do fortronow to Panowie: UWAGA NA FORTRONY

zwlaszcza te tanie rzekomo nieuzywane z allegro (zwroccie uwage nigdy nie pisze sie o nich w opisach "nowe" choc rzeczywiscie na takie wygladaja, no ale fakty mowia ze takie prawdopodobnie nie sa!)
moim zdaniem te fortrony sa rzeczywiscie piekne pod kazdym wzgledem, tylko smierdza ...cena ...nie ma nic za darmo, cos tu nie gra
juz pisze o co chodzi, a nie jestem jedyny ktory to mial -kupilem 250ke fortronika -fajny ciezki, czysty jak nowiutki- po roku przestal wspolpracowac z plyta (mimo, ze marny sprzet, slabe obciazenie)-nie odpalal, zamienilem plyte -chodzi

-napiecia OK
no ale dla pewnosci postanowilem cos "nowszego" kupic , no i wzialem kolejnego fortronika 300GTF (inny sprzedawca, inny model, tak samo fajnie sie prezentuje jak nowy), podlaczam do tamtej starej plyty dla testu -chodzi, OK, napiecia tez (mierzone miernikiem), no wiec montuje go juz na srubki do obudowy z ta druga (nowsza) plyta, przekonany, ze juz nic dziwnego sie nie moze zdarzyc..a tu ZONK ten nowy, z ta plyta nie odpala i juz

(reasumujac z dwoch sprawnych plyt jedna zasilka dziala z pierwsza z druga ma problemy a druga ta nowsza 300gtf dziala tylko z ta druga
a sprzety klasy P3 bez OC i do 3 napedow, teoretycznie pikus dla takich zasilaczy
serwisant tej firmy tez nie slyszal o takich rzeczach, zasilacz wg niego albo dziala albo nie
ja juz dziekuje za takie jaja
wlasciwie temat na osobny watek nadawalby sie, ciekawy jestem co sadzicie o takich "objawach". Zainteresowanych odsylam do watkow na forum THG gdzie zostalo to dokladniej opisane
moj:
http://www.community.tomshardware.pl/communit...=0&view=collapsed&sb=5&o=0&fpart=1#Post185738
kolesia ktory mial w zasadzie ten sam problem:
http://www.community.tomshardware.pl/communit...ber=172099&page=&view=&sb=&o=&vc=1#Post172099
tak wiec foraq widzisz roznie moze byc, a Twoj sprzedawca (nie wiem ktory?) chwalil sie bezposrednio ze jest nowy?
ciekawi mnie pochodzenie tych "nieuzywanych" fortronow..sporo ich na alle, wszystkie dziwnie tanie jak na mozliwosci