logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens m35. Rozładował się, po ponownym naładowaniu nie działają przyciski.

mlodykura 23 Lut 2006 17:14 1245 11
  • #1 2338669
    mlodykura
    Poziom 11  
    Witam mam problem z siemensem m35 pewnego dnia sie rozladował naładowałem go i gdy sie go wlaczy juz zaden przycisk nie dziala:/ czy jest to spowodowane bledem softu czy cos siadło w plycie głownej ?? jesli chcecie moge przeslac zdjecia od srodka :P Mysle ze elektronika w plycie nie mogla siasc bo diody sie swieca :)
  • #2 2338687
    artiewa
    Poziom 14  
    Witam padł ci dialog
  • #3 2339340
    mlodykura
    Poziom 11  
    tzw co to jest i ile kosztuje wymiana tego ??
  • #4 2339509
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    nie bardzo ci sie opłaca:) kupisz taniej - sprawnego:)

pozdrawiam leon.
  • #5 2339710
    zbyszq
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    albo kup uszkodzonego z dobrym dialogiem :) na poewno taniej wyjdzie, ale ogólnie to nie za bardzo się opłaca naprawiać, lepiej sprzedać jako uszkodzony a kupić sobie nowy :)
  • #6 2343153
    mlodykura
    Poziom 11  
    ale wiecie gdzie mozna to kupic na allegro patrzylem i nie ma :(:( a to i tak nie moj telefon to mi nie zalezy czy warto czy nie :P kolega chce zebym naprawił :P
  • #7 2343248
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    czegoś tu nie rozumiem mlodykura napisał że po naładowaniu telefon się załączył ale nie działa żaden przycisk klawiatury poza oczywiście zał.
    pytam więc co ma wspólnego dialog z klawiaturą czy szanowni przedmówcy raczyli przeanalizować schemat słuchawy? chyba nie
    powodem nie działania klawiatury nie jest dialog tylko procek
    spojrzcie na schemat

regards fantomas
  • #8 2345090
    mlodykura
    Poziom 11  
    i ten procesor ile kosztuje ??
  • #9 2348837
    mlodykura
    Poziom 11  
    ja zapomnialem calkiem ja mam starego c35 i c25 z ktoregos bedzie to pasowało do m35 ??
  • #10 2367507
    mlodykura
    Poziom 11  
    ludzie pomozcie mi jak to wyglada co niby sie zepsulo :P :) i bardzo bym prosił o porady jak to wymienic :P
  • #11 2368365
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    Samo pytanie co to jest procesor lub dialog oznacza, że nie masz odpowiedniego sprzętu do jego wymiany. To niestety nie jest komputer, gdzie procesor jest w podstawce (chociaż ostatnio widziałem komputer który miał... wlutowany procesor :D - i to wcale nie jakiś bardzo stary grat, bo Duronek)... Wymiana płyty głównej to chyba faktycznie w twoim wypadku będzie najlepsze rozwiązanie, trzeba się czaić na uszkodzony albo zostawić sobie na przyszłość jak masz zamiar bawić się bardziej hot-airem, zawsze to jakby co na części będzie :)
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl
  • #12 2475388
    skrapi
    Poziom 12  
    kup se c35 z rozbitym wyswietlaczem przelozysz i bedzie dzialac proste bo takie sa najtansze

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telefon Siemens M35 po całkowitym rozładowaniu i ponownym naładowaniu uruchamia się, jednak nie reagują przyciski klawiatury. Problem najprawdopodobniej nie leży w układzie dialogowym, lecz w procesorze, który odpowiada za obsługę klawiatury. Diody świecą się prawidłowo, co wskazuje na brak uszkodzenia elektroniki płyty głównej. Wymiana samego procesora jest trudna ze względu na wlutowanie elementu, dlatego zalecane jest poszukiwanie uszkodzonej płyty głównej lub całego telefonu z działającym procesorem (np. model C35 z uszkodzonym wyświetlaczem) do przeszczepu. Naprawa może być nieopłacalna, a najlepszym rozwiązaniem jest zakup używanego, sprawnego telefonu lub części zamiennych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA