logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia6670 po upadku! Na wyświetlaczu jest tylko napis NOKIA.

Jozek1954 23 Lut 2006 18:50 900 4
REKLAMA
  • #1 2339036
    Jozek1954
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam!!

Mam Nokie 6670 po upadku.Problem jest takie ze po upadku stalo sie cos z nia.Telefon sie wlacza na wyswietlaczu pokazuje sie napis NOKIA i nic wiecej tak jest caly czas.Jedynie sie jeszcze resetuje.Co to moglo sie stac.Pomocy!!

Pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • #2 2339631
    bugi10
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Chciałbym się podłączyć do tematu,ponieważ mam tez problem z tą nokią .Na początku miałem podobny problem do ciebie,wiec zacząłem o próby formatowania z klawiatury lecz nic się nie formatowało :(,ale teraz jest tak,że podczas flashowania nie moge jej niczym postawić( na początku nie mogłem jej zczytać), uwala się przy wgrywaniu MCU na 32% (JAF i TWISTER),PPM wgrywam bez problemu,pliki wgrywam pojedynczo,bo w komplecie nic nie idzie. Co do softu to już wątpie,że to jego wina wgrywałem dwie wersje flasha na 4 wersjach fia i na 3 wersjach Ufs dctx na różnych prędkościach na 3 kompach tylko,że każdy jest na xp,od początku stawiałem 90% na HW ,ale jak klient się zapierał(standard),że nie upadł to marnowałem czas na SW.

A co do ciebie Jozek1954 pewnie masz ten sam problem co ja ,sprubój zczytać info i czy wchodzi w Local Mode jeśli się uda to dasz rade wgrać soft a jak nie wejdzie to odrazu flux+hot i pobaw się z płytą pewnie flash puścił ,oczywiście jeśli masz sprzęt , a jak nie to trzeba dać zarobić komuś kto ma sprzęt i pojęcie :D
  • REKLAMA
  • #3 2339663
    Draks_Maxim
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Cześć

Jak byś użył opcji szukaj to byś znalazł podobne tematy ... Po pierwsze jeżeli posiadasz sprzęt do flashowania i sprzęt do lutowania Hot Aria, twój telefon jak byk ma uwalonego softa, częsty przypadek w WD2. Na pierwszy strzał powinien iść soft, jeżeli bedą jakieś problemy z flashowaniem, errory. Dopiero wprzypadku komplikacji związanych z flashowaniem ( nie jest mowa o problemach z kablem / flasherem / plikami systemowywi i pokrewnymi ) użyjesz hot aira aby ewentulane zimne luty padniete pady pod układami postawić. Jeżeli nie posiadasz żądnego sprzętu idz grzecznie do serwisu i zapłać 50zl i telefon będzie sprwany :)

Pozdro !!
  • REKLAMA
  • #4 2339826
    bugi10
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    cały czas wyskakuje mi błąd na 32% Write Error: hDat 14, at: 0x00800000:08 czy może być to błąd spowodowany uszkodzeniem fizycznym flasha ?
  • #5 2340851
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    przecież Draks_Maxim już napisał.Może być walnięta kość ale najczęściej gdzieś pod nia nie łączy...przelutuj powietrzem i powinno być ok.Oczywiście do flesha podejść należy z wyczuciem..
REKLAMA