Chciałbym się podłączyć do tematu,ponieważ mam tez problem z tą nokią .Na początku miałem podobny problem do ciebie,wiec zacząłem o próby formatowania z klawiatury lecz nic się nie formatowało

,ale teraz jest tak,że podczas flashowania nie moge jej niczym postawić( na początku nie mogłem jej zczytać), uwala się przy wgrywaniu MCU na 32% (JAF i TWISTER),PPM wgrywam bez problemu,pliki wgrywam pojedynczo,bo w komplecie nic nie idzie. Co do softu to już wątpie,że to jego wina wgrywałem dwie wersje flasha na 4 wersjach fia i na 3 wersjach Ufs dctx na różnych prędkościach na 3 kompach tylko,że każdy jest na xp,od początku stawiałem 90% na HW ,ale jak klient się zapierał(standard),że nie upadł to marnowałem czas na SW.
A co do ciebie Jozek1954 pewnie masz ten sam problem co ja ,sprubój zczytać info i czy wchodzi w Local Mode jeśli się uda to dasz rade wgrać soft a jak nie wejdzie to odrazu flux+hot i pobaw się z płytą pewnie flash puścił ,oczywiście jeśli masz sprzęt , a jak nie to trzeba dać zarobić komuś kto ma sprzęt i pojęcie