logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

I-droid zly? To podajcie prosze jakas instrukcje!!!:idea:

Frubi 23 Lut 2006 20:10 1628 7
REKLAMA
  • #1 2339427
    Frubi
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam! Jesli ten Idroid to takie "badziewie" prosze o podanie nazwy czesci i po kolei w jakims temacie dodawac nowe nowe nowe programy/czesci:D Co państwo na to?

A i prosze o brak punktow za sciogniecie progsa:D
  • REKLAMA
  • #2 2340218
    ivoneck
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    A dlaczego brak punktów? A I-Droid jest za friko w kiosku ?
  • REKLAMA
  • #3 2340379
    MirekCz
    Poziom 35  
    Ocena: 62
    Takie opisy były na forum i jest też wiele takich opisów na necie.. wiec spójrz w lewo... tak... poszukać trzeba
  • REKLAMA
  • #4 2340990
    Frubi
    Poziom 13  
    Za friko nie ale:
    Trzeba kupic podane czesci. Trzeba je zmontowac. Trzeba zakupic literature piekna o jezyku programowania zeby jakis zlosliwy forumowic nie podal kodu ktory rozwali nam mikroprocki. Bledne przylutowanie i w wiekszosci wypadkach dodatkowy koszt. Plytki uniwersalne o ile mi wiadomo tez nie rosna na drzewach. To sie tak tylko wydaje...
    Chociaz z tym I-droid to raczej niewypal :/
    Dziekuje za wysluchanie!:D
  • #5 2341920
    McRancor
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 124
    To kupuj i-droida.
  • REKLAMA
  • #6 2342462
    Frubi
    Poziom 13  
    Panie McRancor pan mnie nie zrozumial. Chcem aby ktos podal mi cos podobnego do I-droida lub konstrukcje jakiegos swojego robota zeby nie wyszlo ze umie tylko krytykowac a sam nic lepszego nie zrobi:D I bez obrazy:D
  • #7 2342976
    McRancor
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 124
    No to raczej sam nikt nic leprzego nie zrobił. Taki przykładowy ja, może i by zbudował takie coś, ale kosztowałoby to kupe kasy i szczerze mówiąc nie widze jakiegoś rozsądnego zastosowania dla takiej zabawki. Zwłaszcza że to kupa roboty.

Także jak komuś nie szkoda paru tysięcy na taką zabaweczke, której budowa jest niesłychanie ryzykowna, bo jak gdzieś ktoś już pisał zdażało się temu wydawnictwu przerwać sprzedaż takiego cyklu, to prosze bardzo.
  • #8 2343090
    Frubi
    Poziom 13  
    Dziekuje za odpowiedzi. Postanowilem zamknąć temat i prosze panów administratorów lub moderatorów o usuniecie tego tematu.
    Panie McRancor dodam Ci punkty za to że rozumu mi do dales. Bardzo mądry człowiek...:D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczyła konstrukcji i oceny zestawu I-Droid, który wymaga zakupu i montażu określonych części oraz znajomości programowania mikrokontrolerów. Uczestnicy podkreślali, że budowa I-Droida wiąże się z wysokimi kosztami, ryzykiem uszkodzenia elementów przy nieprawidłowym lutowaniu oraz koniecznością posiadania specjalistycznej literatury. Wskazano, że dostępne są opisy i instrukcje montażu w internecie i na forach, jednak autor oczekiwał bardziej szczegółowych wskazówek lub alternatywnych projektów robotów. W odpowiedzi zaznaczono, że samodzielne stworzenie lepszego robota jest trudne i kosztowne, a zastosowanie I-Droida jest ograniczone do zabawy. Ostatecznie autor zdecydował się zamknąć temat, doceniając konstruktywną krytykę dotyczącą rozsądku inwestycji w ten projekt.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA