logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson 42 SX - migające diody, czyste kartki, pampers przepełniony? Jak zdjąć obudowę?

tommy1977 24 Lut 2006 16:14 1464 3
REKLAMA
  • #1 2342600
    tommy1977
    Poziom 11  
    Mam następujące pytania do znawców tematu:
    Drukarka nie chciała drukowac po wymianie tuszu ( migające na przemian diody )dlatego użyłem SSC. Udało mi się zgasić diody tzn świeci tylko zielona teraz. Raz udalo mi się wydrukować stronę próbną ale nie była rewelacujnej jakości. Wyrzuca mi jak chce drukować czyste kartki i pojawia sie komunikat w SSC " Printer off or other problem" albo pokazuje błąd że papier został źle załadowany. A teraz moje pytania:
    1. Czy takie zachowanie oznacza że pampers jest przepełniony?
    2. Jak ściągnąć obudowę żeby wyczyścić pampersa?
    3.Czy pampersa znajduje się w tym miejscu gdzie parkują kardridże?
  • REKLAMA
  • #2 2352854
    Pampuch
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam.

Odp:
    1. Naprzemienne mróganie diód ozancza Maintenance error - wymiana pampersa
    2. Obódowa jest na zatrzaskach i dzieli się na dwie części - górna i dolna. Zatrzaski są - dwa na każdą stronę i po jednym z przodu. Należy ścisnąć tak drukarkę aby jej nie połamać i jednocześnie tak mocno aby zatrzask odskoczył.
    3, Pod głowicą znajduje się ink system. Odporwadza nadmiar atramentu właśnie do pampera. Sam pampers mieści się pod podajnikiem papieru. Sam podajnik trzyma się na trzech śrubach.

Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 2354140
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    klasyczny przykład bezmyslnego kasowania komunikatów serwisowych - wkońcu po cos to wyskakuje !

reset pampersa to część finalna konserwacji !

maszyne trzeba wyczyścić , naoliwic i wymienic pampersa a dopiero na końcu kasowac komunikaty !

koszt w serwisie 50-70 zł

pozdrawiam
  • #4 2354407
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6162
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Drukarki, kserokopiarki i plotery
REKLAMA