logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować hasło w telewizorze Thomson 29DU78K?

lato8 24 Lut 2006 21:11 10257 7
REKLAMA
  • #1 2343889
    lato8
    Poziom 16  
    Ocena: 146
    Dzień dobry.

Kupilem TV na licytacji komorniczej i niestety jest wprowadzone haslo.

Telewizor dziala, da sie podglaszac i zmieniac programy ale przy wejsciu w tryb INSTAL guzikiem na TV w celu dostrojenia programów wyskakuje komunikat o podaniu HASŁA. Z wiadomych przyczyn go nie znam i nie mam skad go wziaść...

Czy jest jakas kombinacja przyciskow lub uniwersalne haslo ktore moge zastosowac aby zdjac tą blokade ?

Telewizor dziala na AV i ogladam programy w satelity.

Thomson model 29DU78K - 29cali Black Diva

Z góry dziekuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2343990
    J.Olszewski
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Wpisz cztery zera.
  • REKLAMA
  • #3 2344013
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    Witam
    1. Proszę wyłączyć odbiornik pilotem.
    2. Wyłączyć odbiornik wyłącznikiem sieciowym.
    3. Włączyć wyłącznikiem sieciowym trzymając wciśnięte przyciski PR- i VOL- na klawiaturze lokalnej. Pokaże się główne meni serwisowe.
    4. Proszę wybrać pozycję SETUP i nacisnąć ≥.
    5. Wybrać pozycję PIN Erase, nacisnąć i przytrzymać przez 5 sek. przycisk ≥
    6. Wyłączyć telewizor pilotem. Po ponownym włączeniu blokada powinna być zdjęta.

Pozdrawiam
  • #5 2344445
    lato8
    Poziom 16  
    Ocena: 146
    Dziękuje bardzo za pomoc. Udało się!

Jeżeli mozna to chcialem jeszcze zapytać czy kazdy pilot uniwersalny dedykowany do thomsona bedzie działał z moim sprzętem ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 18432285
    Egemen123
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    A może mi ktoś wyjaśnić prostymi słowami jak odzyskać hasło bo nie wiem co to jest np PR- i VOL- itd
  • REKLAMA
  • #7 18432469
    noak
    Poziom 20  
    Ocena: 87
    Witam.
    PR- jest to przycisk ,,kanał do tyłu"
    VOL-jest to przycisk ,,głos ciszej"
  • #8 18432474
    Egemen123
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Wybrać pozycję PIN Erase, nacisnąć i przytrzymać przez 5 sek. przycisk ≥
    6. Wyłączyć telewizor pilotem. Po ponownym włączeniu blokada powinna być zdjęta. Co to jest bo mi piszę ok tylko jak wchodzę w pin

Dodano po 5 [minuty]:

Jak zresetować hasło w telewizorze Thomson 29DU78K?

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku telewizora Thomson 29DU78K zablokowanego hasłem dostępu do trybu instalacji, standardowym rozwiązaniem jest wpisanie czterech zer jako uniwersalnego hasła. Alternatywnie można wykonać reset PIN-u poprzez wejście do menu serwisowego: wyłączyć telewizor pilotem i wyłącznikiem sieciowym, następnie włączyć go ponownie trzymając jednocześnie przyciski PR- (kanał w dół) i VOL- (głośność w dół) na panelu lokalnym, co powoduje pojawienie się menu serwisowego. W menu należy wybrać opcję SETUP, a następnie PIN Erase i przytrzymać przycisk potwierdzenia przez około 5 sekund. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu telewizora blokada powinna zostać zdjęta. Dodatkowo wyjaśniono, że przyciski PR- i VOL- oznaczają odpowiednio "kanał do tyłu" i "głośność ciszej". W dyskusji pojawiły się także pytania o kompatybilność pilotów uniwersalnych dedykowanych do marki Thomson.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA