logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać niewidoczne pliki po dograniu danych na płytę CD?

macio8888 25 Lut 2006 22:08 1286 6
REKLAMA
  • #1 2348034
    macio8888
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Witam!
    Chciałbym wiedzieć w jaki sposob mogę "odzyskać" dane z płyty CD. Dokładnie chodzi mi o to, że mam na płycie jakies pliki i chciałem dograć coś do tej płytki, ale po dograniu nie widze tych plików, które zapisane były wczesniej. Czy jest jakiś program, którym da sie to zrobić?? albo jakis inny sposob??
    Prosze o pomoc
    pozdrawiam macio8888
  • REKLAMA
  • #2 2348108
    polonus
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Nie pamiętam czy to dokładnie tak. Prawym na napęd CD i właściwości. Powinna tam być zakładka Woluminy, gdzie można zmienić na poprzedni i będą widoczne wcześniej zapisane dane.
  • REKLAMA
  • #3 2348202
    slawny7
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    polonus napisał:
    Nie pamiętam czy to dokładnie tak. Prawym na napęd CD i właściwości. Powinna tam być zakładka Woluminy, gdzie można zmienić na poprzedni i będą widoczne wcześniej zapisane dane.

Podłączę się pod wątek... A co zrobić w przypadku komunikatu
    Cytat:
    struktura dysku jest uszkodzona
    Jest na to sposób?
  • REKLAMA
  • #4 2348203
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    polonus napisał:

Tak jest tylko wtedy kiedy jest zainstalowany Nero Burning Rom na windowskie 98, 98se i me dla xp należy osobno zainstalować odpowiednie biblioteki.
  • #5 2348687
    Piotrek.pxf
    Poziom 27  
    Ocena: 65
    Otwórz Nero i dograj coś na płytę wybierają "Kontynuację dysku" i tam będziesz miał wybór do którego woluminu masz dograć. Wybierz ten pierwszy i do niego dograj byle jaki plik (jeśli się zmieszczą to pliki z tego drugiego woluminu). Takim to sposobem będziesz widział tamten pierwszy wolumin, ale drugi będzie niewidoczny (chyba, że do pierwszego dograsz tamte pliki).

arnoldk_20 napisał:
    Tak jest tylko wtedy kiedy jest zainstalowany Nero Burning Rom na windowskie 98, 98se i me dla xp należy osobno zainstalować odpowiednie biblioteki.

A czy możesz dokładnie napisać jakie biblioteki trzeba zainstalować, bo sam jestem ciekaw?
  • REKLAMA
  • #7 2349703
    macio8888
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Wielki dzięki za tak szybkie zainteresowanie tematem i szybka odpowiedz:)
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odzyskania widoczności plików na płycie CD po dograniu nowych danych. Po dograniu plików na płytę wielosesyjną wcześniejsze pliki mogą stać się niewidoczne, ponieważ system pokazuje tylko ostatni wolumin. Rozwiązaniem jest użycie funkcji "Kontynuacja dysku" w programie Nero Burning Rom, która pozwala dograć dane do pierwszego woluminu, dzięki czemu wcześniejsze pliki pozostaną widoczne. W systemach Windows 98, 98SE i ME Nero działa bez dodatkowych bibliotek, natomiast na Windows XP konieczne jest doinstalowanie odpowiednich bibliotek. Dodatkowo, Nero Multi Mounter to narzędzie umożliwiające montowanie wielu sesji płyty CD, co ułatwia dostęp do wszystkich zapisanych danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA