logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C75 - brak połączenia z komputerem przez kabel COM

feromon 26 Lut 2006 15:03 1701 5
REKLAMA
  • #1 2350045
    feromon
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    na poczatek napisze ze znalazlem odpowiedni temu problemowi temat, lecz jest on juz zamkniety i nie moglem dopisac posta wiec musialem zalozyc nowy temat, a teraz do rzeczy...

jestem posiadaczem siemensa C75, wpadlem na pomysl zeby polaczyc go kablem z kompem zeby pozrzucac foty powgrywac muzyczki gierki itp, pozyczylem wiec od kolezanki kabel COM ktorego uzywa do siemensa chyba S55, dostalem sam kabel bez plyty itp podlaczylem go do kompa i nic sie nie dzieje to wbilem sie na elektrode i znalazlem ciekawy watek o ten: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic400696.html
    poczytalem sobie i rozpoczalem zabawe.
    najpierw za pomoca kodu *#06# sprawdzilem czy jest polaczenie, w zakladce Acc pojawilo sie plugged in: DCA-500, wyczytalem w tamym watku ze kabel COM nie potrzebuje zadnych sterownikow, wiec wszedlem na strone http://www.benqmobile.com/cds/frontdoor/0,224...en_0_21219_rArNrNrNrN_prodId%3A105755,00.html
    i sciagnalem programik MPM w wersji polskiej, zainstalowalem i nic, pisze ze mam polaczyc telefon, a przeciez jest polaczony wiec czytam dalej... wszedlem na strone
    http://www.benqmobile.com/cds/frontdoor/0,224...358_pde117745%253A118437,00.html#anchor117745
    i z zakladki Firmware pobralem oprogramowanie odpalilem na kompie ale nie znajdowalo telefonu, wpadlem na genialny pomysl i zmienilem na inne gniazdo COM w kompie, udalo sie cos ruszylo programik znalazl koma i zaczal wrzucac oprogramowanie, jak byl w polowie dopieru skumalem ze wgrywam sobie oprogramowanie, no ale nic potrfalo to jakies 20min zakonczylo sie powodzeniem coprawda nie wiem co mi to dalo bo zmian w telefonie jakichs nie widze.... pomyslalem ze skoro zmiana wtyczki odniosla sukces w tym oprogramowaniu (ktore predzej tez nie widzialo koma) to i w programie MPM tez powinno go znalesc ale tu rozczarowanie, MPM nadal nic nie widzi, prosze o pomoc bo nie mam pojecia co dalej
  • REKLAMA
  • #2 2352478
    electr0
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    moze sciagnoles starszy mpm ktory nieobsluguje jeszcze twojego modelu telefonu. sprawdz to
  • REKLAMA
  • #3 2352483
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    kabel serwisowy do s55 i c75 to jest to samo i oprogeamowanie nim zmienisz ale kable do tapet ,dzwonkow,gier itd roznia sie w tych telefonach
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • REKLAMA
  • #4 2352833
    feromon
    Poziom 10  
    dzieki, no trudno bede musial kupic kabel konkretnie do swojego kom, prosze wiec o rade jaki jest najleprzy czy COM czy jakis usb wyczytalem ze sa rozne wersje jakies 510, 540 cos takiego, niby jednymi nie da sie czegos zrobic a innymi mozna, nie znam sie wogole wiec prosze rade jaki bedzie najkorzystniejszy
  • REKLAMA
  • #5 2358369
    feromon
    Poziom 10  
    chcialem poinformowac osoby o podobnym problemie, oraz tych ktorzy sie udzielali, ze dzis czyli kilka dni pozniej po nieudanych walkach cos mnie tknelo i tak jakos podlaczylem kom do kabla, i MPM znalazlo, niezbadane sa wyroki boskie okazalo sie ze tech mobil nie do konca mial racje, no ale dzieki za pomoc!!!!
  • #6 2763101
    prosiak_wej
    Poziom 39  
    Ocena: 1459
    A nie lepij sobie sprawić podczerwień na USB? Ale taką ze sklepu za ok. 40 zeta, a nie z allegro za 10 - te pracują tragicznie (jeżeli w ogole pracują). Na podczerwieni możesz przesyłać filmy, zdjęcia, gry itp. Do swojego Siemensa i nie tylko. Położysz Noki - masz połączenie, położysz Sagema - też można pliki wysyłać. Jeżeli chcesz mieć kontakt telefon - komputer tylko do tego typo rzeczy, to podczerwień Ci wystarczy. Aha, i nie musisz kupować kolejnego kabla do innego telefonu.

P.S.
    Jak ktoś ma układ pinów (jakie sygnały) albo schemat Siemensa C75, to chętnie poproszę... tach.tach(_at_)wp.pl. Dzięki z góry!
REKLAMA