Czesc
Ostatnio oglądalem sobie allegro i znalazlem dość ciekawe glosniki Tonsila
www.allegro.pl/item88349477_glosniki_tonsil_gd_30_120_120_w_4_8_ohm.html oto glosnik którym jestem zintersowany.
Moze by kupić 2 szt. dożucić gwizdek i by byly fajne Satelitki:D
Slabe bo slabe (100wrms) ale jaka efektywność, jeszcze bym to wszystko obciąl od 200 hz w góre:D to by juz fajnie po uszach dawalo:D
No i pytako: Jaki sopran mi doradzicie do takich satelit ??
Ps. Ostatnio też chodzilem po komisach i zauważylem coś intersującego...
byl to crossover aktywny Pioneera CD-1000 (samochodowy) i naprawdę przykul mój wzrok:] calkiem fajne tylko ze są dwa problemy:/
1. to ze to samochodowy i nie wiem czy jakie mu dać natezenie prądu z zasilacza (12V XX mA)
2. Tooo ze on ma wyjscia osobno na kazdą barwe- sopran, sredni, bas i subwoofer i teraz czy znacie jakies takie urządzonka które by np. mogly połączyć soprany i średnie ??????? i wtedy podlaczam pod to urządzonko końcówe itd...
Z góry dziekuje Dj_Eliot
Ostatnio oglądalem sobie allegro i znalazlem dość ciekawe glosniki Tonsila
Moze by kupić 2 szt. dożucić gwizdek i by byly fajne Satelitki:D
Slabe bo slabe (100wrms) ale jaka efektywność, jeszcze bym to wszystko obciąl od 200 hz w góre:D to by juz fajnie po uszach dawalo:D
No i pytako: Jaki sopran mi doradzicie do takich satelit ??
Ps. Ostatnio też chodzilem po komisach i zauważylem coś intersującego...
byl to crossover aktywny Pioneera CD-1000 (samochodowy) i naprawdę przykul mój wzrok:] calkiem fajne tylko ze są dwa problemy:/
1. to ze to samochodowy i nie wiem czy jakie mu dać natezenie prądu z zasilacza (12V XX mA)
2. Tooo ze on ma wyjscia osobno na kazdą barwe- sopran, sredni, bas i subwoofer i teraz czy znacie jakies takie urządzonka które by np. mogly połączyć soprany i średnie ??????? i wtedy podlaczam pod to urządzonko końcówe itd...
Z góry dziekuje Dj_Eliot