logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór sopranu do głośników Tonsil GD 30/120 i konfiguracja crossovera Pioneer CD-1000

*dj*eliot* 26 Lut 2006 22:46 813 2
REKLAMA
  • #1 2352024
    *dj*eliot*
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Czesc
    Ostatnio oglądalem sobie allegro i znalazlem dość ciekawe glosniki Tonsila :D www.allegro.pl/item88349477_glosniki_tonsil_gd_30_120_120_w_4_8_ohm.html oto glosnik którym jestem zintersowany.
    Moze by kupić 2 szt. dożucić gwizdek i by byly fajne Satelitki:D
    Slabe bo slabe (100wrms) ale jaka efektywność, jeszcze bym to wszystko obciąl od 200 hz w góre:D to by juz fajnie po uszach dawalo:D
    No i pytako: Jaki sopran mi doradzicie do takich satelit ??
    Ps. Ostatnio też chodzilem po komisach i zauważylem coś intersującego...
    byl to crossover aktywny Pioneera CD-1000 (samochodowy) i naprawdę przykul mój wzrok:] calkiem fajne tylko ze są dwa problemy:/
    1. to ze to samochodowy i nie wiem czy jakie mu dać natezenie prądu z zasilacza (12V XX mA)
    2. Tooo ze on ma wyjscia osobno na kazdą barwe- sopran, sredni, bas i subwoofer i teraz czy znacie jakies takie urządzonka które by np. mogly połączyć soprany i średnie ??????? i wtedy podlaczam pod to urządzonko końcówe itd...
    Z góry dziekuje Dj_Eliot
  • REKLAMA
  • #2 2352170
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 2353020
    *dj*eliot*
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Dzieki za podpowiedz ale glosniki sa bardzo tanie:]
    i nawet jesli SPL spadnie to glosnik ma wiecej mocy i wyjdzie na to samo lub nawet na lepsze:D
    Aha i zaproponujcie mi cos jako gwizdek - ja sie zastanawiam nad glosnikiem tonsila GDWT19-150-8 (ten estradowy)
    No i piszcie cos o tej zwrotnicy aktywnej pioneera czy to sie oplaca brac z tego lombardu czy nie :D (400zl)
REKLAMA