logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CF62 - jak naprawić podświetlenie klawiszy i ładowanie?

karol0012 28 Lut 2006 20:46 1103 7
REKLAMA
  • #1 2359201
    karol0012
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Witam
    Mam CF62 po lekkim podkorodowaniu - tzn. jedna z diód na krawędzi nie świeci mimo, że na mierniku działa i świeci...Ponadto nie ma podświetlenia klawiszy i nie działa ładowanie....telefon wykąpany, wygrzany, zasięg jest, można dzwonić itp...klawisze działają SWUP zrobiony - bez simloka...Ma ktoś pomysł jak ożywić to ładowanie i naprawić podświetlenie pod klawiszami?? złącze przelutowane, glass też i nic....Proszę o pomoc:D
  • REKLAMA
  • #2 2360179
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    za mocno ucięty tp, tez mam taką, ale akurat to żonie nie przeszkadza :)dodam jeszcze że po próbie podlutowania na krótko ( kabelek pod procek ) klawiaturka non stop świeciła, ew. dialog ma gdzieś zwarcie i dlatego nie ładuje i jedna dioda żarzy
  • REKLAMA
  • #3 2370700
    karol0012
    Poziom 19  
    Arti dialog wymieniony a TP nie był cięty (fon z Niemiec)....masz jakieś pomysły jeszcze na tą sztukę? Pod dialogiem czysto było ale wymieniłem na nowy i nic...wciąż to samo

PS Panowie macie jakieś pomysły??? TP na pewno nie ruszany ścieżka calutka!!!!
  • REKLAMA
  • #4 2395634
    karol0012
    Poziom 19  
    Panowie jakaś wskazówka - zależy mi na tym foniku!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2395699
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    poszukaj na elektrodzie schematu, tam znajdziesz wszystko o podświetleniu, inaczej nie umiem ci pomóc
  • Pomocny post
    #6 2395956
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Na schemacie strona 6 ,11, 12 wszystko o podswietleniu.

Pozdrawiam Bogdan
    Załączniki:
    • CF62 Diagram Set.rar (1.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 2433861
    karol0012
    Poziom 19  
    Temat można uznać za zamknięty - brakowało dwóch elementów i postawiłem po raz kolejny nowego Dialoga. Ładowanie ruszyło i jest OK.
    DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
  • #8 2453833
    karol0012
    Poziom 19  
    Ech ten telefona to chyba jest pechowy....Wibra działa na teście,ale jak kotoś dzwoni to już nie ...podobnie dzwięki - pierwszy test jest oki a drugi ledwo lewdo słychać - jak ktoś dzwoni to nic nie słychać...buzzer spr i jest ok...co jeszcze może być bo już nie mam do niegio siły:cry:

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telefonie Siemens CF62 wystąpiły problemy z podświetleniem klawiszy oraz ładowaniem po lekkim podkorodowaniu. Jedna z diod na krawędzi nie świeciła mimo poprawnych pomiarów, a podświetlenie klawiatury i funkcja ładowania nie działały. Telefon był wygrzany, zasięg i funkcje dzwonienia działały poprawnie, klawisze reagowały, a złącze i glass zostały przelutowane. Po wymianie układu Dialog i sprawdzeniu ścieżek TP (Touch Panel) bez uszkodzeń problem pozostał. Wskazano konieczność konsultacji schematów technicznych (strony 6, 11, 12) dotyczących podświetlenia. Ostatecznie problem rozwiązano przez wymianę dwóch brakujących elementów oraz ponowną instalację nowego układu Dialog, co przywróciło prawidłowe ładowanie i podświetlenie. Dodatkowo pojawiły się problemy z wibratorem i dźwiękiem podczas połączeń, mimo pozytywnych testów komponentów, co sugeruje dalsze uszkodzenia sprzętowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA