logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OKI OKIPAGE 10ex - niepełne wydruki, problem z drukowaniem całych stron

RAFX 01 Mar 2006 13:59 1290 4
REKLAMA
  • #1 2361496
    RAFX
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Mam problem z drukarką OKI 10EX. Problem polega na tym że drukarka dość często nie drukuje całej strony. Czyli zdarza się tak np. drukując stronę testową potrafi wydrukować tylko górny napis Windows XP a czasem pół strony testowej, a często też wydrukuje ją dobrze. Podobnie z wydrukami po systemem DOS. Problem portu w kompie wykluczam ponieważ takie wydruki wychodziły nawet jak drukarka ta była podłączona do print servera. Drukując większą ilość stron potrafi urwać stronę pierwszą a następne wydrukować dobrze lub odwrotnie, czyli pierwsza dobrze a któraś z kolei urwana później znowu dobrze. Drukarka ma ok. 15000 wydruków. Jakość wydruków bardzo dobra. Na Win98 i na WInXP Tak samo drukuje. Nie bardzo wiem co poradzić w tym przypadku. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2364444
    pawelzet
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Hmm... jeśli się nie mylę, to listwa z LED-ami Ci pada.
  • REKLAMA
  • #3 2366713
    RAFX
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Może i tak. Jak urwie wydruk to do samego dołu strony juz nic nie ma, na nastepnej kartce jest juz ok. Czy listwa led pasuje od 8w lub od 14 ex ???
  • REKLAMA
  • #4 2368313
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    myślę że masz źle stwiony port w kompie lub za mało dostępnej pamięci w drukarce , jeszcze sam sterownik
  • #5 2369039
    pawelzet
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Najlepiej zadzwoń do jakiegoś serwisu OKI, i spróbuj ustalić, czy na Twoją drukarkę przysługuje juz wieczysta gwarancja na listwę LED.
REKLAMA