logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączenie dwóch komputerów z kartami D-Link 510 w trybie ad-hoc na Windows XP – brak komunikacji

wysoki 02 Mar 2006 10:38 804 2
REKLAMA
  • #1 2364780
    wysoki
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    mam problem z siecia radiowa. lacze dwa komputery punkt w punkt, na obydwuch jest win xp i karty d-link 510 siec jest teoretycznie skonfigurowana bo na kompach sa dwa kolejne ip i identyczne maski dns nie kofigurowalem bo chyba nie trzeba i teraz rodzi sie problem, probowalem konfiguracji z windowsa i za pomoca narzedzi d-link, obydwa kompy wysylaja pakiety ale zaden nie odbiera i jak sa nie polaczone sila sygnalu znakomita a jak polacze spada do 30-40%, postawilem nawet oba kompy w jednm pokoju bo myslaem ze moze kabel do anteny kierunkowej jest za dlugi. zmienilem anteny na te dodawane do kart ale to tez nic nie dalo sytuacja sie nei zmienila i nie wiem c dalej robic moze wy mi cos konkretnego poradzicie.
  • REKLAMA
  • #2 2364987
    nietykalny
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6
    Jakiś wpis w tabeli ARP jest z tego drugiego komputera?
    Proponuje posprawdzać czy jest wyłączone szyfrowanie WEP i powyłączać wszelkie wynalazki typu firewall.
  • #3 2365215
    wysoki
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    zapora windowsa wyłączona innych firewall nie instalowałem. szyfrowanie wyłączone na obu komputerach we wlasciwosciach połączenia.
    a co z tą tabelą ARP bo nie za bardzo rozumiem. jestem początkującym samoukiem.
REKLAMA