logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola c116 simlock. Czy robił to ktoś smartclipem?

n00n3 02 Mar 2006 17:38 2898 8
REKLAMA
  • #1 2366192
    n00n3
    Poziom 17  
    czy ktos robil to smartclipem ?bo ja nie moge ciage wyskakuje mi
    Searching for phone... no phone found :( smartclipa mam orginal i nie wiem jak to robic porzy wlaczonym fonie czy wylaczonym ? bo kabinuje tak i tak i nie dziala kabel jest dobry tzn mam go razem z smartclipem ktos mi pomoze ? i prosze o wyrozumialos smartclipa mam niedlugo
  • REKLAMA
  • #2 2366241
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    ale chcesz zrobic unlock przez smart moto? Przeciez do unlocka masz przycisk na smarcie ;)

Podlacz fona wlaczonego i unlock, jezeli sobie nie poradzi, to na wylaczonym fonie wcisnij unlock i po chwili power, powinno zaskoczyc ;)
  • REKLAMA
  • #3 2366423
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    No mi się jeszcze nie udało zadnej c116 lub c115 zrobić smartem i używam do nich kabelka com i demtola który jest na elce tylko trzeba go sobie odszukać jest niezawodny.
    pozdr
  • #4 2368951
    n00n3
    Poziom 17  
    Simloka udalo sie zdjac ale polaczyc ta C116 z smartmoto zeby pl wgrac to nie moge albo to jest nie mozliwe:( komus sie udalo ?
  • #5 2368986
    grzyb26
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    a tornadem można??
  • REKLAMA
  • #6 2369020
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    mnie sie udało jeśli to można tak okreslić przecież panowie macie na supporcie manualkę no a jęśli macie problem z angielszczakiem
    to dołączam spolszczenie

regards fantomas
    Załączniki:
    • SmartClip_SmartMoto_PL_Solution.rar (83.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 2369159
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    n00n3 napisał:
    Simloka udalo sie zdjac ale polaczyc ta C116 z smartmoto zeby pl wgrac to nie moge albo to jest nie mozliwe:( komus sie udalo ?

jezyk wgrasz dmtool'em, tylko ten kabel od smartclipa nie chce sie z nim laczyc, bynajmniej mi sie nie udalo... Uzywam "normalnego" kabelka pod uniwerslanego boxa 3.0 i dmtool'a... Jesli chesz langa pod dmtoola to wrzucilem tutaj (plik z polakiem ma oznaczenie T8b): http://rapidshare.de/files/14500085/c115_116_v1_0_38.rar.html
  • #8 2369316
    n00n3
    Poziom 17  
    ktos ma schemat takiego kabelka na coma ?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Motorola C116 przy użyciu narzędzia Smartclip. Użytkownik ma problem z wykryciem telefonu przez Smartclip, mimo posiadania oryginalnego kabla i urządzenia. Zalecane jest podłączenie włączonego telefonu i użycie funkcji unlock na Smartclipie, a jeśli to nie zadziała, próba z wyłączonym telefonem, wciskając najpierw unlock, a potem power. Inny uczestnik wskazuje, że sam Smartclip nie działa skutecznie z modelami C116 i C115, sugerując użycie kabla COM i oprogramowania DMTool lub Demtola, które są bardziej niezawodne. Wspomniano o problemach z kompatybilnością kabla Smartclip z DMTool, dlatego zalecany jest kabel uniwersalny pod box 3.0. Udostępniono również spolszczenie manuala do Smartclipa oraz link do pliku z językiem polskim dla DMTool. Pojawiła się prośba o schemat kabla COM, a podano link do pinoutu kabli GSM na stronie gsmhacking.com. Pojawiła się też sugestia użycia narzędzia Tornado, jednak bez potwierdzenia skuteczności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA