logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610i - brak OTI USBtoSERIAL Port w Nokia PC Suite, co zrobić?

romek14838 21 Kwi 2007 17:49 1641 3
REKLAMA
  • #1 3808258
    romek14838
    Poziom 10  
    Tutaj na forum znalazłem ten tekst bardzo mi pomugł lecz mam pewien problem
    o to tekst :

Moja konfiguracja: Nokia 6100, WIN XP SP2, Nokia PC Suite 6.5.12 , chińska podróbka DKU-5 kupiona na Allegro u sprzedawcy Tel**r za ok 17 zł ) Problem polegał na tym, że kabelek nie był kompatybilny z PL-2303 co sugerował sprzedawca w niechlujnie napisanej polskiej instrukcji. Uratował mnie sterownik http://www.gsm2pc.pl/soft/usb_uart.exe. Poza tym dla tego kabelka w Nokia PC Suite nie należy korzystać z opcji GetConnected (aplikacja zatrzymuje się) tylko z Manage Connections>>DKU-5>>Configure>>OTI USBtoSERIAL Port.

Problem polega na tym ,że gdy wchodze na

Manage Connections>>DKU-5>>Configure>>to zamiast OTI USBtoSERIAL Port jest port komunikacyjny (com1)
  • REKLAMA
  • #2 3808567
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    ja sobie dalem spokoj z kablem i pc suitem, oxygen jak najbardziej zczytuje ale suite nie! Suite chyba musi wykryc telefon na kablu, mialem 6280 i jak ja sam zobaczyl to polaczyl sie. Ten kabel co masz wykrywany jako com w ogole nie laczy mi. Uzywam podczerwieni
  • REKLAMA
  • #3 3808580
    romek14838
    Poziom 10  
    mam tez oxygen ale on pisze DKU5 Połączenie udane i nic więcej się nie dzieje
  • #4 3808615
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    jezeli kabel emuluje port com to jeszcze musisz w oxygenie w ustawieniach polaczenia dodac port jak klikniesz toon juz wyswietli liste i tam bedzie ten emulowany com :) Czesem tzreba jak juz masz ustawione odlaczyc na chwile kabel i podlaczyc, roznie musisz pokombinowac. Mi czasem tez od razu telefonu nie bierze. Ale podstawa to ten com w ustawieniach dodany.
REKLAMA