logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączenie DVD z OTV. Telewizor ma tylko gniazdo antenowe.

AxelNext 02 Mar 2006 18:32 1197 5
REKLAMA
  • #1 2366408
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    Zadam być może głupie pytanie ale ktoś przekonuje mnie że jest możliwość podłączenia DVD do telewizora który ma tylko gniazdo antenowe.
    Niby jakąś przejściówką.
    O ile mi wiadomo gniazdo antenowe jest wysokiej częstotliwości a na wyjściu z DVD z euro czy z chinch'y jest mała częstotliwość.
    A do zmiany z m.cz. na w.cz. potrzebny byłby konwerter dokonujący modulacji i sumowania sygnałów wizji i fonii.

Jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2366716
    Newelco
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Można posiadając modulator ,albo też poprzez np magnetowid,który służy wtedy jako modulator.
  • REKLAMA
  • #3 2366724
    Kemor
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Witam:
    Najprościej jest użyc jakiegoś modulatora od jakiejś gry podłączanej do telewizora
    Zasilane były 5V zastosować trzeba 7805 z radiatorkiem
    Wylutować, podpiąć pod wejście video wyjście video
    to samo z audio tylko w niktórych modulatorach fonia pracowała na 5,5 MHz trzeba przestroic na 6,5 MHz czasami pomaga zestroienie rdzeniem w cewce w generatorze 5,5MHz nie które modulatorki miały filtr na 5,5 wymienić go trzeba na 6,5 MHz
  • REKLAMA
  • #4 2367312
    AxelNext
    Poziom 38  
    Czyli rozwiązaniem jest modulator jeśli nie posiadamy odtwarzacza Video.
    Znacie może jakiegoś linka do strony z takim modulatorem bo zainteresował mnie i tak z ciekawości chciałbym zobaczyć jak wygląda i ciekawe w jakiej jest cenie.
  • REKLAMA
  • #6 2367508
    AxelNext
    Poziom 38  
    Teraz mam większą wiedzę chociaż pewnie mi się nie przyda ale spotkałem się z kimś takim kto ma taki problem także teraz będę mu mógł pomóc.

Wielki dzięki :D
REKLAMA