logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai Q790 - jak poprawić zamglony obraz na środku ekranu?

kopek 03 Mar 2006 16:59 1266 2
REKLAMA
  • #1 2369911
    kopek
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Monitor ma prawie 3 lata. Bardzo dużo czasu spędzam przed komputerem i myślałem, że mi wzrok słabo funkcjonuje ale to niestety monitor zaczyna szwankować. Mianowicie na środku ekranu wszystko jest jakby za mgłą. Po bokach obraz jest w miare ostry i wyraźny. Przy dynamicznej zmianie obrazów może to i nie przeszkadza zbytnio ale przy czytaniu staje się nie do wytrzymania już po kilku minutach. Próbowałem regulować za pomocą opcji z menu ale niestety nic nie pomaga. Jedyne co polepszyło by sprawe to zjechanie "H.MOIRE" jeszcze niżej niż minimum no ale już dalej się nie da.(było gdzieś w połowie i lekko pomogło zjechanie na minimum ale nadal obraz jest niewyraźny). Czy da się to jakoś podregulować od wewnątrz?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2369936
    Bogusław Gazda
    Poziom 27  
    Ocena: 8
    Otworz obudowe i na trafopowielaczu są dwa pokrętła od gory patrzac odpowiedzialne za regulacje ostrosci w pionie i w poziomie.Regulacje przeprować na tescie lub na innej kracie (czarne tło i białe linie)
  • #3 2375119
    kopek
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Wielkie dzięki :D Udało się i już jest OK. Pytanie tylko na jak długo to pomoże. Zobaczymy :]
REKLAMA