logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai IQ Q790 – poziomy pas pogarszający ostrość obrazu, co sprawdzić?

Slaby 23 Mar 2007 17:33 1146 2
REKLAMA
  • #1 3711150
    Slaby
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Monitor jak w temacie. Na pierwszy rzut oka wygląda na sprawny. Wszystko działa jak należy obraz ok itd. jest jednak jeden mankament. Mianowicie podczas pracy z góry do dołu ekranu przechodzi coś jakby poziomy pas, którego objawem jest pogorszenie się ostrości w miejscu gdzie ten pas akurat się znajduje. W miejscu poza pasem wszystko jest ok obraz ostry i wyraźny. Żadne regulacje niestety nie pomagają nawet te w trybie serwisowym. Co może być tego przyczyną? Klientowi to przeszkadza a i sam jak dłużej popatrze na ten ekran to mnie to drażni. Mówiąc szczerze to pierwsza taka usterka z którą spotykam sie w monitorze. Monitor ten dość ciężko sierozbiera (trzeba wyjmowac koneskop itd) w związku z tym jak już go rozłoże to chciałbym uzyskać pozytywny efekt naprawy dlatego tak pytam. Może któryś z kolegów spotkał sie z czymś takim? Będę wdzięczny za wszelkie porady:D
  • REKLAMA
  • #3 3714016
    Slaby
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Niestety jeszcze nie rozbierałem monitora choć oczywiście elektrolity w zasilaczu i odchylaniu wymienię. Pytam narazie tylko bo, jak napisałem wyżej, monitor jest dość uciążliwy w rozebraniu i chcę w związku z tym uzyskać jak najwięcej informacji o możliwych przyczynach tej usterki zanim się do niego dobiorę. Dzięki kolego za rady a kondenstaory zostaną wymienione profilaktycznie.
    Pozdrawiam
REKLAMA