logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Philips 100Hz 29PT 8520 - Kolorowe plamy po rozgrzaniu ekranu

zdermylas 04 Mar 2006 12:42 3580 6
REKLAMA
  • #1 2372882
    zdermylas
    Poziom 2  
    Witam serdecznie.Jestem nowy ,więc proszę o wyrozumiałość.Mam problem ze swoim nowym tv Philips.Otóż na ekranie pojawiają się dziwne plamy kolorowe.Po lewej stronie plama niebieska, po prawej żółta.Dzieje się to po rozgrzaniu telewizora,po paru minutach.Najbardziej widoczne to jest na białym tle i jak się filmy czrno białe oglądaćEkran jest jakby na dwie części podzielony.Tv jest na gwarancji.Kupiłem go miesiąc temu.Zaczyna mnie to niepokoić!!! To nie jest chyba normalne!!! Proszę o pomoc i sugestie w tej sprawie!!!
    Kontakt: gg 4075888, e-mail: digitaal(_at_)op.pl
  • REKLAMA
  • #2 2372924
    tyktyk
    Poziom 24  
    Ocena: 78
    Oczywiście oddać na gwarancję! Może nie działa rozmagnesowywanie kineskopu. Skoro jest gwarancja nawet się nie zastanawiaj!
  • REKLAMA
  • #3 2373012
    creepingdeath
    Poziom 24  
    Ocena: 28
    Może stoją przy nim jakieś większe głośniki??
  • #4 2373220
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Witam !

Szanowny Panie ! Zdecydowanie niech Pan jedzie z nim do serwisu i żąda naprawy ( jeśli to tylko sprawa rozmagnesowania kineskopu ). Ja jednak myślę, że to wada "wrodzona" kineskopu w Pana TV - a więc chyba nie ma wątpliwości co dalej.
    Proszę poczytać :
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic452240.html

Niestety taka to nasza rzeczywistość :cry:

Życzę Panu udanej potyczki z Serwisem - w końcu to nie są błahe pieniądze. No i proszę nie dać sobie wmówić, że "to jest w normie", lub że nie ma Pan tak kontrastowego obrazu oglądać :D .
    Proszę opisać co się Panu udało załatwić .

Powodzenia !

Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #5 2374307
    zdermylas
    Poziom 2  
    Witam.Dziękuję wszystkim za odpowiedź.Nie omieszkam sprawy zgłosić serwisowi.przyzwyczaiłem się do marki Philips ale widzę,że tandetę coraz większą robią.Ciekawi mnie,co powiedzą w serwisie.Zadzwonię do nich po niedzieli.Życzę wszystkim miłego weekendu:D
  • REKLAMA
  • #6 3103290
    zdermylas
    Poziom 2  
    Witam po dłuzszej przerwie.Niestety servis w Białymstoku na ul Krętej nie stwierdził usterki i według niego jest wszystko ok!!! Problem nadal występuje!!! Chyba nie obejdzie się bez telefonu do centrali Philipsa.Ci faceci z sewisu w białymstoku totalnie olewają klientów.Jak coś nie wyjdzie sprawę skieruję do rzecznika praw konsumenta a moze i do sądu!!!
  • #7 3103786
    leszczu
    Serwisant RTV
    Ocena: 62
    No tak- standardowo...w serwisach pracują niewidomi ludzie...(z całym szacunkiem).............proszę nie popuszczać i konsekwentnie realizować co Pan wspomniał..
    Czy odpalał Pan przy nich ten TV?
    pzdr

Podsumowanie tematu

✨ Właściciel telewizora Philips 29PT8520 z funkcją 100Hz zgłasza problem pojawiania się kolorowych plam (niebieska po lewej, żółta po prawej stronie ekranu) po rozgrzaniu kineskopu, szczególnie widocznych na białym tle i podczas oglądania filmów czarno-białych. Objaw ten sugeruje możliwą wadę fabryczną kineskopu lub problem z rozmagnesowaniem. Użytkownicy forum zalecają natychmiastowe skorzystanie z gwarancji i zgłoszenie usterki do serwisu. Jednak serwis w Białymstoku nie potwierdził usterki, co budzi wątpliwości co do jakości obsługi i wymaga dalszej interwencji, np. kontaktu z centralą Philipsa lub rzecznikiem praw konsumenta. Wskazane jest konsekwentne domaganie się naprawy lub wymiany urządzenia, gdyż problem wpływa na jakość obrazu i nie jest normalnym zjawiskiem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA